Arama

Turgut Özatay - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Turgut Özatay'ın Ermeni asıllı Türk vatandaşı olduğuna ilişkin bilginin kaynağını açıklamanızı rica ediyorum. Kendisi Üsküp'den Balkan Savaşları öncesinde İzmir'e göç eden Balkan Türklerinden Emin Özatay'ın oğludur.
Dr. Tekin Özertem

Turgut Özatay'ın ermeni asıllı olduğu yanlış bilgidir. SANIYORUM Aynı soyadını taşıyan kıymetli bir fotoğraf sanatçımız olan Garbis Özatay ile karıştırılmakta yada ilişkilendirilmektedir. Sayın Dr.Tekin Özertemin verdiği bilgi doğrudur. İzmirli Emin Bey ve Ayşe Hanımın Oğludur.
Levent Çevikcan

Turgut Özatay benim üvey agabeyimdir. Kendisi Türk asilli olup Babasi Emin ve Annemiz Ayse Vuslat'tan dogmadir. Agabeyimin Ermeni asilli oldugu bilgisi tamamen yanlistir. Bunun düzeltilmesi gerekir. Vefatinda islam dini ve sartlarina göre topraga verilmistir.
Kendisini fotografci Garbis özatay ile karistirilmis. Agabeyim Türk asilli ve müslüman bir artist idi. Sayin Dr. Tekin Özertem 'in de bahsettigi konu dogrudur. Turgut agabeyim Emin ve Ayse Vuslat'tan dogmadir. Benim annemde merhum Ayse Vuslat Cevikcan (ikinci evlilik soyadi) dir. Bu hususta belediye kayitlarindan
isin dogrulugu ortaya çikartilabilir. Gereken düzeltmenin yapilmasini arz ederim.

Hollanda 'dan Atilay Çevikcan.