Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Karın Bölgesinde Kaşıntı
Karın Bölgesinde Kaşıntı: Kaşıntı derinin üst yüzeyinde insanı rahatsız edecek derecede kaşınma hissinin olmasıdır. Karın bölgesindeki kaşıntı ise bazen stresten bazen de iç organlardaki bir rahatsızlıktan dolayı olabilir. Karın bölgesindeki kaşıntı arada bir oluyorsa ve kısa sürüyorsa stresten yada herhangi bir şeye alerji olmaktan kaşınıyor olabilir. Sağlığınız için fazla stresli ortamlardan uzak durmanız gerekir. Yediğiniz içtiğiniz şeylere dikkat etmeniz gerekir. Eğer neye alerjinizin olduğunu bilmiyorsanız mutlaka bir doktora gidip alerji testi yaptırmalısınız. Karındaki kaşıntının stresten olduğundan eminseniz sık sık ılık su ile duş almalısınız. Ve duştan çıktıktan 2-3 dakika için mutlaka dermatolojik olarak onaylanmış nemlendirici kullanmalısınız.

Karın bölgesindeki kaşıntının sebeplerinden biride yanlış kıyafetler giymenizden olabilir. Yünlü kazaklar giymeden önce mutlaka altında penyeden dar olmayan bir atlet giymelisiniz. Çünkü yünlü kıyafetlerde direk karnınıza temas halinde kaşıntıya sebep olacaktır. Hamilelerde karındaki kaşıntı normaldir. Çünkü anne karnında bebek büyüdükçe karın kasları gerilir ve buda kaşıntıya sebep olur. Karın bölgesindeki kaşıntı önlemek için havasız, nemsiz ortamlardan uzak durulmalıdır. Vücuda giren mikroplar da karında kaşıntı yapar. Açık ortamlarda satılan yiyecekler tüketilmemelidir. Çünkü öyle ortamlardaki yiyeceklerden ve içeceklerden vücudunuza mikrop girme olasılığı çok fazladır.

Göbekte Kaşıntı
Göbekte kaşıntı, göbekte meydana gelen kaşıntı kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Bu kaşıntılar çok şiddetli olduğunda insanları huzursuz ederek uykusuzluğa gerginliğe ve depresyona bile neden olabilir.

Göbekte Kaşıntı Sebepleri,
Hamilelik,Özellikle gebelik dönemindeki kadınlarda karının genişlemesinden dolayı göbek kaşıntıları oldukça sık görülür. Hamilelik süresinde anne adayının karnın büyümesi ve genişlemesi ile birlikte göbek çevresindeki cilt gerilerek kaşıntıya neden olur. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bu kaşıntılar karnın daha da büyümesi ile beraber daha da artmaktadır

Temizlik, Gebelik durumu dışında vücut temizliğinin tam olarak yapılmaması göbek bölgesinde mikropların artacağından dolayı göbek deliği kaşıntısına neden olarak bu bölgenin iltihaplanması ile sonuçlanabilir. Aşırı terleme ve fazla kilo da göbek deliğinin iltihaplanması neden olabilmektedir.

Göbek deliği kaşıntısı da göbek iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Göbek iltihaplanmasında kaşıntıdan hariç göbek etrafında ağrı şişlik ve akıntı gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda kaşıntının sebebi araştırılıp iltihaplanma varsa bir an önce tedavi edilmelidir.
Son düzenleyen Safi; 26 Ekim 2016 00:36