Arama


Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
26 Şubat 2010       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kontaktör nasıl bağlanır?

Kontaktörleri Taniyalim :

Kontaktörler; elektrik devrelerinin baglanti islemlerinde, bütün motor kumandalarinda, isik, kuvvet, sinyalizasyon ve bunlar gibi dogru ve alternatif akimda çalisan bütün tesislerde devrenin açilip kapanmasini temin eden elektromanyetik salterlerdir.
Kontaktörlerin en önemli kullanilis alani dogru ve alternatif akim devrelerinin kumanda edilmesidir. Kontaktörler vasitasiyla her güçteki motorlara yol verme devir adedi kontrolü gibi isler kolaylikla saglanabilmektedir.
Kontaktörler esas itibariyle devreyi açip kapayan kontaklar ile bu kontaklarin açilip kapanmasini temin eden elektromanyetik bobinden ibarettir. Bununla beraber güç ve kumanda devrelerinde kontaktöre ilave olarak, asiri akim röleleri, butonlar, sinyal lambalari ve bunlar gibi yardimci elemanlarla birlikte kullanilmaktadirlar.
Günümüzde endüstrinin gelismesine paralel olarak, elektronik otomasyon sistemlerinin yayginlasmasi ve kesintisiz çalisma zorunlulugu kaliteli ve çok fonksiyonlu güç anahtarlama üniteleri gerektirmektedir. En son teknolojik yenilikleri içeren modüler ve kompakt federal kontaktörleri bütün sorunlara komple çözümler getirmektedir.
Kontaktörlerin Çalismasi :
Kontaklarin açilip kapatilmasi kontaktör bobini ile temin edilir. Bu bobini kontrol gerilimi adi verilen ve standart degeri 24-48-110-220-380-415 V olan dogru veya alternatif akim sebekesi enerjiler. Kontaktör bobinleri devreye ekseriyetle paralel baglanir. Böylelikle kontaklarin az bir akim degeri ile açilip kapatilmasi mümkün olur. Meydana gelen elektrik arki, manyetik olarak çalisan bir ark üfleme tertibati ile söndürülür.
Kontaktör kontaklari, ana kontaklar ve yardimci kontaklar olarak iki sinifta toplanabilir. Yardimci kontaklar, standart tip ve sonradan eklenebilen (yardimci kontak bloklari) kontaklar olarak da siniflandirilabilirler. Ana kontaklar devrenin esas baglantisini açan ve kapayan kontaklardir. Yardimci kontaklar ise kumanda, bildirim ve röle devrelerine baglanan ve bunlari açip kapayan kontaklardir. Yardimci kontaklara sonradan bazi kontaklar da ilave edilebilir. Bunlara eklenebilen kontaklar veya yardimci kontak bloklari adi verilir.
Federal kontaktörleri uluslararasi IEC 947-4 ve TS 3629 standartlarina uygun olarak imal

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....