Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bn 8. sınıf öqrencisiyim bnm puanım 396-368 bn mimar olmak istiyorm ama anadolu lisesini kazanamazsam anadolu meslek lisesiyle de olabilir miyim çünkü düz liseye qitmek istemiyorm da anadolu meslek olmaz mı?


Bu yıl uygulanacak sistemin, ki kaç yıl devam eder bilemiyoruz, özellikleri hakkında en iyi başvuru yeri okulunuzun veya dersanenizin rehberlik bölümleridir. Yapı meslek liselerinde verilen eğitimin mimarlık mesleğinde çok işe yaradığını ve eğer yetenek sınavıyla öğrenci alan iç mimarlık vb bölümlere girecekseniz başarı oranlarının iyi olduğunu biliyoruz. Ama mimarlık fakülteleri, teknik bir eğitim olduğu için; sayısal, yani fen ve matematik puanları önemli. Anadolu meslek liselerinin teknik bölümleriyle bu konuda gelişebilirseniz olur ama asıl önerim düz ya da anadolu liselerinde sayısal ağırlıklı eğitim görmenizin daha faydalı olacağıdır.

Mimarlık Fakülteleri sayısal puanla öğrenci alır ve puanları yüksektir. Gitmek istediğiniz üniversiteye ve o üniversitenin bulunduğu şehire göre değişir. Teknik üniversitelerin puanları daha da yüksektir. Çalışma temponuzu yüksek tutun ve sayısal derslerine ağırlık verin.