Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Mart 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Sanat

en genel anlamıyla, yaratıcılığın ve/veya hayalgücünün ifadesi olarak anlaşılır. Sanat sözcüğü genelde görsel sanatlar anlamında kullanılır. Sanat, insanlığın evrensel bir değeridir ve kısıtlı veya değişik şekillerde bile olsa her kültürde görülür.

Sanatçı

, herkesin duyduğunu, herkesin gördüğünü, herkesin hissettiğini, herkesin düşündüğünü; farklı şekilde duyan, farklı şekilde gören, farklı şekilde hisseden, farklı şekilde düşünen, farklı şekilde yorumlayan, farklı şekilde yansıtandır; duyulmayanı duyan, görülmeyeni görendir. Bunlara kendi yorumunu katandır. Kısacası sanatçı, sanatı bizlere ulaştırandır. Herkes sanatçı olamaz. Yetenek ve sanat yapma isteği ve sevgisi gereklidir.

Zanaat

; Maddi ihtiyaçları karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe gerektiren, pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iştir. İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren işe zanaat denir.

Zanaatçı:

beceri ve ustalık gerektiren işi yapıp ürettiklerini sergileyen ya da satan kişiye verilen isimdir. Herkes zanaatçı olamaz. Eğitim ve tecrübeye yetenek eklenerek yapılan iştir.

BAKINIZ
Zanaat Nedir?
Sanat Nedir?
Sanatçı ve zanaatçı arasındaki farklar nelerdir?
Son düzenleyen Safi; 16 Mart 2017 02:23