Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

biri bana yardımcı olsun 21 yasındayım ve 3/4 yasından berı 1 yada 2 ayda ucuk cıkıyor yanagımda kaşımın yanında burnumda sadece yuzumun sol tarafında cıkıyor hiç daha sağ tarafta cıkmadı ucuk çıktıgı zaman sıcak su ve sabunla uçugu eziyorum ve ertesi gün kuruyor ve iyileşiyor 3/5 güne çok utanıyorum kız arkadasımla bulusmaktan kacıyorum iyileşene kadar lütfenn bana yardımcı olun ....saygılarımlaa...

Uçuk nedir?

Bunlar sıklıkla dudakta görülen içi sıvı dolu kabarcıklara verilen genel bir addır. Ağızda özellikle dişetinde, sert damakta da görülebilirse de nadirdir. Uçuk genellikle ağrılıdır ve ağrı lezyonun ortaya çıkışından birkaç gün önce ortaya çıkar. Bu kabarcıklar saatler içinde patlayarak kabuklanır. 7-10 gün sürer.

Nedenler:

Uçuk bir herpes simpleks virüsünün aktif duruma geçmesi ile meydana gelir. Bu virüs, daha önce bu enfeksiyonu geçiren hastalarda sessiz ve sinsi bir şekilde bekler ve stres, ateş, travma, hormonal değişiklikler ve güneş ışığına maruz kalma gibi durumlarda aktif hale geçer. Tekrarlayan lezyonlar aynı yerde yerleşme eğilimindedir.

Uçuk yayılabilir mi?

Evet. Uçuk patladıktan tamamen iyileşene kadar ki süre enfeksiyonun yayılımı için en riskli dönemidir. Virüs gözlerinize, cinsel organlara ve diğer insanlara da bulaşabilir.

Önleme önerileri:

- Bir lezyon görüldüğünde ağız içi, burun içi, cinsel bölge gibi mukoz zarlar enfeksiyona karşı korunmalıdır.

- Uçuğu sıkıştırıp patlatmayın.

- Birine dokunurken ya da göz veya cinsel bölgelerinize dokunmadan önce ellerinizi dikkatlice yıkayın.

Tüm uyarılara rağmen herpes virüsün uçuk olmadan da ulaşabileceği unutulmamalıdır.


Kısa zamanda bir Cildiyeciye görünmenizi tavsiye edebiliriz geçmiş olsun .