Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Nisan 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

lütfen bir bilgi vernn Msn Grin


Alttaki mesajları okuyun.


Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

Türk Kalp Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi



Türk Kalp Vakfı (TKV), merkezi İstanbul'da olan bir sivil toplum kuruluşu'dur.
Tkvlogo
Vakfın logosu






1975 yılında faaliyete başlayan Türk Kalp Vakfı'nın kurucuları, şu isimlerden oluşmaktadır: Ahmet F. Ekmekçioğlu, Doğan Gündüz, Doç. Dr. Edip Kürklü, Dr. M. Ali Işığıgür (em. amiral), Dr. Müh. H. Tahsin Önalp, İbrahim Bodur, İzzet İşman, Mehmet Emin Karamehmet, Necmettin Bayramoğlu, Nezih Demirkent, Süha Dağdeviren.
TKV, ABD ve İtalya'dan sonra dünyada üçüncü kalp vakfı olma özelliğini taşır. Vakıf, toplanan yardım, bağış ve kendi olanaklarıyla sağlık ve tedavi - tanı hizmetleri yapmaktadır.
Türk Kalp Vakfı, her yıl "Edip Kürklü ödülü", "İyi kalpli ol" ödülü gibi ödüller dağıtmakta, semt ve okullarda kalp sağlığı taramaları yapmaktadır. Vakfın Yönetim Kurulu başkanı Çetin Yıldırımakın'dır.




Kalp sağlığı konusunda gönüllü çalışmalarda bulunan Türk Kalp Vakfı'nın (TKV) internet sitesinde, vakıfla ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz. Türk Kalp Vakfı'nın sağlık servisleri, tıbbi kadrosu, anlaşmalı kurumları, sponsorları, haberlerini, aktivitelerini, adres ve telefonlarını öğrenebilirsiniz. Sitede, Türk Kalp Vakfı'na bağışta bulunmak isteyenler için banka hesap numarası da bulunuyor.




Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

Türk Kalp Vakfı'nın Dünü Bugünü Türkiye’nin en seçkin doktor, sağlık personeli ve uzmanları ile kaliteli ve güvenilir hizmet veren Türk kalp Vakfı, 1975 yılında kuruldu. Bugün, 34 yılı geride bırakan Vakfın, yeniden yapılanma çalışmaları da hızla devam ediyor.
Kuruluşundan bu yana sadece halkımızdan sağlanan yardım, bağış ve kendi emekleriyle elde ettiği imkanlarla, uzay teknolojisinin birleştirdiği iki bloklu örnek tesisi meydana getiren Türk Kalp Vakfı, yeni birimleri ve mevcut olan tüm tıbbi cihazlarını yeni ve son teknolojiyle takviye etti. Bunun yanında, mevcut kadrolarını da güçlendirerek dünyanın ve özellikle Türkiye’nin rekor seviyede en fazla ölüme sebep olan Kalp ve Damar hastalıkları konusunda aralıksız hizmet sunuyor.
Türkiye’de bir ilk...
Türk Kalp Vakfı iki bloklu tesisi ve güçlü kadrosuyla Kalp ve Damar hastalıkları tedavisi ve Genel Sağlık Kontrolü (check-up) ile İstanbul’da ilk defa oluşturulan Nöro Kardiyoloji Merkezini de bünyesinde hayata geçirdi. Merkez, dünyada, ABD ve İtalya’dan sonra üçüncüsü, Türkiye’de Türk Kalp Vakfı bünyesinde kuruldu. Nörokardiyoloji Merkezi olarak hizmet veren bu birim, Kalp ve Damar hastalıkları konusunda teşhis karmaşıklığını da ortadan kaldırıyor. Psikosomatik, psikolojik pek çok problemin karışıklık ve yanlışlığa yol açılmadan teşhis, tedavi ve yönlendirilmesi konusunda da gerekli ve yararlı hizmet verecek. Bu Merkez, dünyada ilk defa I. Nörokardiyoloji Uluslararası Sempozyumu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi.
Keza, Nörokardiyoloji Derneği, Türk Kalp Vakfı, bünyesi içinde kuruldu. Türk Kalp Vakfı ve Nörokardiyoloji Derneği birlikte, Parkinson Uluslarararası Sempozyumu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi.
En saygın STK...
Vakıf, ayrıca Türkiye’nin en saygın ve örnek alınan Sivil Toplum Örgütlerinin arasında yer almakta, sosyal etkinlikleriyle de Kalp ve Damar Hastalıklarından ölümlerin asgariye indirilmesi yolunda insanlarımızı uyarma, bilinçlendirme ve motive etme görevini de başarıyla yerine getirmektedir.

Tam teşekküllü kalp sağlığı hizmeti...
Şişli Sağlık Merkezimiz Kardiyolog ve uzman doktorlar, vasıflı hemşire ve sağlık personeli ile kalp sağlığı alanında tüm hizmetler, son taknoloji ile hastalara sunuluyor. Türk Kalp Vakfı Laboratuvarı yeni yapılanma sonrasında, son teknolojik ve tam otomatik sistemler ile donatılarak ve İstanbul’un en kaliteli ve sağlıklı laboratuvarı konumuna getirildi. Bu özel bölümde, son otoanalizör cihazla biokimyasal testler ile tahlil ve araştırmalar kısa sürede tamamlanmakta ve hastalara teşhis kolaylığı sağlanabiliyor.
Merkezimiz, Eforlu (Son Sistem Treadmil testi), Dopplerli ve renkli Ekokardiyografi cihazları, monitör, holter tansiyon (yirmidört saatlik kalp atımlarının ve tansiyonun takibi) tek ve üç kanallı elektrokardiyografi cihazları, monitör ile kısa süreli ritm takibi, tüm müracaatları süratle karşılayabilecek kapasitede kompüterize laboratuvar (Check-up Merkezi) ve röntgen seksiyonları ve de son sistem Nükleer Tıp Merkezi ile donatılmıştır.
Sağlıklı Beslenme, Diyet ve Kilo Merkezimiz, ünlü diyetisyen Doktor Sumru Özbay Yönetiminde, Türkiye’nin en ciddi ve bilimsel merkezi olarak hizmet vermektedir.
Randevu tespiti ile tüm hizmetlerin verildiği bekleme salonlarımız, sağlık birimlerimiz, hastalarımıza modern tıbbın gerektirdiği en hijyenik ve sağlıklı hizmeti verecek şekilde organize edilmiştir. TÜRK KALP VAKFI ŞİŞLİ SAĞLIK MERKEZİ, Pazar hariç her gün saat 09.00-18.00 arasında hizmet sunuyor.
Gençlerin kalp sağlığı sorumluluğumuzdur...
Uzman doktor, hemşire ve hastabakıcılardan oluşan gezici sağlık ekiplerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile okullarda, belediye ve muhtarlarla işbirliği halinde İstanbul’un çeşitli semtlerinde, hastanın ayağına kadar giderek kalp sağlığı muayene, teşhis, tedavi ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Bu ekipler, bugüne kadar, 55 bin kişiye hizmet vermiştir.
Türk Kalp Vakfı Sağlık Ekibi, gerekli bulduğu hastaları, daha detaylı muayeneden geçirmek üzere vakıf sağlık merkezine göndererek, tedavinin başlaması için ilk adımı atar. Okullarda ve bölgelerinde, sağlık kontrolü ve hizmeti isteyen okul yöneticileri ve belediyelerle muhtarların, programa alınmak üzere vakfımıza başvurmaları yeterlidir.
Kalp hastalıklarının özellikle 6-12 yaş grubu çocuklar için taşıdığı yüksek riskin bilinciyle Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapan Türk Kalp Vakfı kurulduğu günden başlayarak ilkokullarda kalp ve damar sağlığı taramaları yürütmektedir.
Her yıl binlerce, öğrenci tarama ve kontrolden geçirilmekte, hasta veya hasta olma olasılığı yüksek olanlar tedaviye alınmakta, okul idareleri ve aileler bu konuda uyarılmaktadır. Bugüne kadar 500 bin'den fazla öğrenci kontrolden geçirilmiş, kalp hastası veya kalp romatizması olanlar tespit edilmiş ve gereken yapılmıştır.
Türk Kalp Vakfı, 32. yaşına girerken başarılı geçmişinden edindiği deneyimleri, yardım ve bağışlardan aldığı güçle, kalp ve damar sağlığına yönelik hizmetler için kullanılacaktır.

Türkiye’de bir ilk: KALP HAFTALARI
Türk Kalp Vakfı, Türkiye’de büyük sağlık ve ağır ekonomik kayıplara sebep olan Kalp ve Damar Hastalıkları ile mücadelenin en etkili ve ekonomik yolunun, halkımızı bu hastalığa karşı uyarmak, bilinçlendirmek ve motive etmekten geçtiği inancına dayanarak, Türkiye’nin gündemine KALP HAFTALARI’nı ve Dünya Kalp Günü etkinliklerini getirerek, bir ilke imza atmıştır.
Kalp Haftaları organizasyonu her yıl Nisan ayının ikinci haftasında yurt çapında bir haftalık spor, sanat, kültür, halkla bütünleşme, bilimsel toplantılar şeklinde, hiç kesintiye uğramadan gerçekleştirilir. Türk Kalp Vakfı tarafından, Kalp Haftaları, 18 yıldır kesintisiz ve düzenli olarak organize edilmektedir. Önümüzdeki yıl, 19.’su düzenlenecek olan Kalp Haftası programı için de çalışmalarına başlamıştır.
Türk Kalp Vakfı, Avrupa Kalp Birliği’ne 1995’te resmen üye olan ve Dünya Kalp Federasyonu Yönetim Kurulu daveti ve kararıyla, Dünya Kalp Federasyonuna kabul edilmiştir. Vakfın, dünya gündemine getirilmesinde rol oynadığı, Dünya Kalp Günü’nü de bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de 16 yıldır eylül ayının son haftasında organize edilmektedir. Hafta boyunca, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek, sportif yarışmalar ve bilimsel toplantılar düzenlemektedir.

Vakfın kapısı, yolu sağlıktan geçen herkese açıktır...
Türk Kalp Vakfı İstanbul Sağlık Merkezi, seçkin uzman kardiyolog doktorlarının koordinasyonundaki çalışmalarına, T.C. Emekli Sandığı’na bağlı emeklilerden sonra SSK ve Bağ-Kur’u bunun yanı sıra özel sigortalara bağlı olanların muayene ve tedavilerini de eklemiş bulunmaktadır.
Ayrıca, pek çok resmi ve özel kuruluş, sigorta, banka, şirket, fabrika ve saygın kurum ve işletmelerle yapılan indirimli sözleşmelerle her kesime hizmet sunulmaktadır.
Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur hastaları çok rahat ve en iyi şartlar altında, beklemeden muayenelerini ve tedavilerini yaptırma olanağını bulmaktadırlar.
Sponsorlarına vergi muafiyeti sağlar...
İsminde Türk olan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile vergi muafiyeti imtiyazı tanınan Türk Kalp Vakfı’na yapılan bağışlar karşılığında alınan makbuzlar vergiden düşülebilmektedir.
Türk Kalp Vakfı’nın konumu, gelişimi ve 18 yıla varan Çetin Yıldırımakın Başkanlığındaki kaliteli, güçlü ve diğer Sağlık Kuruluşlarına göre daha ucuz çalışmalarının özeti saygıyla bilgilerinize sunulur.


TÜRK KALP VAKFI KURUCULARI

  • AHMET F.EKMEKÇİOĞLU
  • DOĞAN GÜNDÜZ
  • DOÇ.DR.EDİP KÜRKLÜ
  • DR.M.ALİ IŞIĞIGÜR (EM.AMİRAL)
  • DR.MÜH.H.TAHSİN ÖNALP
  • İBRAHİM BODUR
  • İZZET İŞMAN
  • MEHMET EMİN KARAMEHMET
  • NECMETTİN BAYRAMOĞLU
  • NEZİH DEMİRKENT
  • SÜHA DAĞDEVİREN





TÜRK KALP VAKFI BAŞKANLARI
  • NEZİH DEMİRKENT
  • PROF.DR.CEM’İ DEMİROĞLU
  • SUAT AKTULGA (EM.ORG)
  • AVNİ AKYOL
  • H.TAHSİN ÖNALP

Türk Kalp Vakfı'nın internet adresi: TÜRK KALP VAKFI






çeşitli kaynaklardan derlenerek yazılmıştır.. sadece sizin için umarım yardımcı olurMsn Happy