Arama


_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
7 Nisan 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

avustralya hakkında bilgi istiyorum dili , dini , milli bayramları, başkenti, dansları, müzikleri, giysileri, ve çocukların oynadığı oyunlar


AVUSTRALYA


Yüzölçümü : 7.686.420 km²

Nüfus : 16.090.000

Başkent : Canberra

Önemli Şehirler : Canberra, Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaine, Perth.

Yeri : Hint okyanusunda anakara sayılabilecek büyüklükte bir adadır.

Dil : İngilizce

Din : Protestan, Katolik

Para birimi : Avustralya doları

Avustralya ve Avustralya Tarihi

Avustralya

140px Flag of Australiasvg

Avustralya arasında uzanır. Tüm bir kıtayı kaplayan tek ülkedir. Komşuları , güney yarımkürede yer alan bir ülkedir. Hint ve Pasifik OkyanuslarıEndonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır.


Coğrafyası

Coğrafi konumu: 27 00 Güney enlemi, 133 00 Doğu boylamı
Yüzölçümü: toplam: 7.686.850 km²
Başkenti: Canberra
kara: 7.617.930 km²
su: 68.920 km²
Sınırları: 0 km
Sahil şeridi: 25.760 km
İklimi: Kıtanın hemen hemen üçte biri tropik ve kalanı ılıman bölgedir. En soğuk bölgeler Tasmanya'nın yayla ve yüksek yerlerinde ve anakaranın güney doğu kıyılarındadır. Yıllık ortalama sıcaklık kuzeyde 27 dereceden güneyde 13 dereceye kadar değişir.

Arazi yapısı: Genellikle yüksek olmayan yaylalar, güneydoğuda verimli ovalar yer almaktadır. Erozyonla ortaya çıkan asıl ana kara 3 milyar yıldan daha yaşlıdır.

Deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: Eyre Gölü -15 m (Güney Avustralya)

en yüksek noktası: Kosciuszko Dağı 2.228 m (Avustralya'nın doğusunda Great Dividing Range'de ye ralır.)

Doğal kaynakları: boksit, kömür, demir yatakları, bakır, kalay, gümüş, uranyum, nikel, tungsten, mineraller, kurşun, çinko, elmas, doğal gaz, petrol

Arazi kullanımı: tarıma uygun topraklar: %6
otlaklar: %54
ormanlık arazi: %19
diğer: %21 (1993 verileri)
Sulanan arazi: 21.070 km² (1993 verileri)
Doğal afetler: Kıyı boyunca kasırgalar; sert kuraklıklar
Coğrafi not: Toprak bakımından Rusya, Kanada, Çin, A.B.D. ve Brezilya'dan sonra 6. en büyük ülkedir. Avustralya, dünyanın en büyük adası ve en küçük kıtasıdır. Ayrıca bir ülkeden oluşan tek kıtadır.

Tarihi

Avustralya onbinlerce yıldır kıtanın yerlileri (Aborijin denilmektedir) tarafından yurt edinilmiş olmakla birlikte, 17-18.yüzyıla kadar eski dünya ülkelerince bilinmiyordu. Ancak eski çağlardan beri dünyanın güneyinde bir kara parçası olduğuna inanılıyordu. İsminin kaynağı da Latince'deki Terra Australis Incognita'dır ; Güneydeki (Australis) Bilinmeyen (Incognita) Toprak parçası (Terra). Kaynaklara göre resmi olarak kıtayı ilk gören Avrupalılar, Hollandalı denizciler olan Willem Jansz (1606'da Papua Yeni Ginenin güneyindeki Cape York yarımadasını görmüştü) ve kıtanın doğu kıyılarının da haritasını çıkardı ve bu toprakların Tazmanya Adası'na adını veren Abel Tasman'dır (1642-1644 yılları asında iki seyahat). Hollandalılar taradıkları kısım kadarıyla Avustralya haritasını çıkardılar, ancak yerleşim için bir girişimde bulunmamışlardı. 1770'te ise İngiliz James CookBritanya'ya aidiyetini ilan etti.

250px As map