Arama

İlhan Selçuk - Tek Mesaj #3

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Haziran 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
İlhan Selçuk kardeşinin yanına defnedilecek.

100621ilhanselcukukaybe

Türk basınının duayen isimlerinden Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk 85 yaşında İstanbul'da hayata veda etti. Selçuk, öldüğü kendisinden gizlenen kardeşi Turhan Selçuk'un yanına defnedilecek.

Bir süredir Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Ocak ayından beri tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi'nde saat 13.15'te yaşamını yitirdi. Selçuk'un ölüm nedeninin "çoklu organ yetmezliği" nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.
İlhan Selçuk için 23 Haziran'da Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, ardından da Cumhuriyet Gazetesinde törenler yapılacak.


AĞABEYİNİN YANINDA UYUYACAK
Selçuk'un cenazesi, Perşembe günü öğle vakti Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde ağabeyi Turhan Selçuk'un yanında toprağa verilecek.
Mahsuni Şerif ve ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarları ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane bölgesindeki Yıldızlar Mezarlığı'na defnedilecek.


'PENCERE KAPANDI'
1925 yılında Aydın'da doğan İlhan Selçuk ilk yazılarına 1952 yılında başladı.

1963 yılında ismiyle özdeşleşecek Cumhuriyet gazetesine yazar oldu.
12 Mart askeri muhtırasında gözaltına alınan İlhan Selçuk işkence günlerini kaleme aldığı "Ziverbey Köşkü" adlı kitabında anlattı.
Selçuk'a yazıları yüzünden pek çok kez dava açıldı, davalar gazetecilik yaşamının parçası haline geldi
Yazın hayatı boyunca muhalif çizgisini sürdüren İlhan Selçuk son olarak Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak sorgulandı.
Selçuk'un gözaltına alınma şekli ve uzun süre sorgulanması kamuoyunda da tartışma konusu oldu.
Yaklaşık 50 yıl boyunca Cumhuriyet gazetesindeki “Pencere” adlı köşesinden okurlarına seslenen Selçuk, gazetenin imtiyaz sahibi olarak da görevini sürdürüyordu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

21 Haziran 2010 Pazartesi