Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
25 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ben 26 yaşında iki çocuk annesi bir bayanım.Yaklaşık 2 haftadır zona hastası olduğumu öğrendim.Göğsümdeki ağrıdan dolayı ultrason çekildim,sağ koltuk altında ve göğüslerimde kist benzeri şeyler görüldü.Doktorum bunların zonaya ve aşırı üzüntüye bağlı lenf bezleri şişlikleride olabileceğini söyledi.2haftalık zona tedavisinden sonra tekrar ultrason çekileceğim ve gerek duyulursa biopsi yapılacakmış.Allah korusun başka bir hastalık olma olasılığı nedir?Yoksa aşırı stres ve zonaya bağlı şişliklermidir lütfen bana aydınlatıcı ve rahatlatıcı bilgiler verirmisiniz rica ediyorum.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Geçmiş olsun, sitemizdeki sağlıkla ilgili bilgiler, doktor tedavisi ya da uzman önerisi değil, bilgilendirme amaçlıdır.
Zona benzeri hastalıkların sinir sistemindeki sorunlarla bağlantılı olduğunu biliyoruz. Lenf bezlerindeki sorun ise bağışıklık sisteminizle ilgili olabilir.


Aşağıdaki linklere tıklayın ve eklediğim yazıyı inceleyin ve doktorunuzun tedavisini uygulayın.

Zona

Lenf Sistemi Nedir - Lenf Sisteminin Yapısı ve Görevleri

Lenf sistemi bedenimizin bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Lenf sistemi mikroplarla ve diğer pek çok hastalıkla mücadele eden akyuvarları (lökositler, kanın beyaz hücreleri) depolar ve bedenimizin her köşesine taşır. Lenf sistemini tüm bedenimizde dağılmış olan bir ağa benzetebiliriz. Bu ağda lenf damarları, lenf bezleri ile diğer lenf organ ve dokuları bulunmaktadır. Lenf damarları, kan damarları gibi ama onlardan ayrı bir sistem içinde, bedenimizin tüm bölgelerine dağılır. Lenf damarlarında renksiz, suya benzeyen bir sıvı taşınmaktadır. Bu sıvıya lenf sıvısı denir. Lenf sıvısında yer alan akyuvarların bir grubu, hastalıklarla mücadele etmek üzere bedenin her noktasına ulaştırılmaktadır. Lenf sisteminde görev yapan akyuvarlara lenfosit de denir.
Lenf sistemi, lenf damarları ve lenf düğümlerinden meydana gelmiştir. Lenf damarları ile taşınan ve içinde akyuvar bulunduran doku sıvısına lenf sıvısı denir.
Lenf damarları yapı olarak toplardamarlara benzerler. Lenf sisteminde atardamar yoktur, sadece toplardamarlardan oluşmuştur, ve bu damarların uçları kapalıdır. Doku sıvısını kaplı ucuyla alır.
Lenf düğümleri, lenf damarlarının dolaşım sistemi ile birleştiği yerlerde bulunan özel hücre kümeleridir. Bu yapılarda lenfosit denilen akyuvarlar meydana getirilirler. Lenf sıvısı, lenf düğümlerinin dar ve kıvrımlı kanallarından geçerken içinde bulunan bakterileri bırakır ve bakteriler burada yutularak yok edilir.
Lenf sisteminin vücutta gerçekleştirdikleri:
1.Doku sıvısı ile kan sıvısının dengede kalmasını sağlar. Bu görevi doku sıvısını kana getirerek gerçekleştirir.
2.Kılcalları terkeden az miktardaki proteini tekrar dolaşıma sokar.
3.Bağırsaktan emilen yağ asiti ve gliserolü sol köprücük altı toplardamarına götürür.
4.Vücudun savunmasında görev alır.