Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Mimarlık bir akademik eğitimdir ve her eğitimde olduğu gibi araçları vardır. Bu araçlar sadece çizim araçları ve görsellerle sınırlı değildir. Eğitimin büyük bir bölümünde mimarlıkla ilgili kitaplar, yayınlar, periyodik dergiler ve benzeri dökümanlar kullanılır.

Ayrıca mimarlık eğitiminin sadece lisans eğitimi ile bitmeyeceği, gündemi takip etmek, artan insan ve mekan ihtiyaçlarını, eski akımlar kadar yenileri de, gelişen ekonomiyi, kültürel gereksinmleri, yasaları, kuralları, inançları, kısaca çağı ve yaşamı yakalamak gerektiği düşünülürse yayınlara da ne kadar ihtiyaç olduğu anlaşılır.

İletişim araçları bu kadar gelişmeden de çağın mimarları gündemi izleme ve yetenekleri sayesinde kültürel yaşama hizmet etmede çok başarılıydılar. Çağımızda gelişen iletişim araçları sayesinde eskiden farklı olarak diğerlerinin yaptıklarını, yarattıklarını, nasıl başardıklarını izlemek ve bir anlamda mimarlıkta da globalleşebilmek çok daha kolay hale gelmiştir.

Gelişen mimarlık, kitap ve her türlü yayına eskisinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. Gerek mimarlık eğitiminde gerekse mimarlık mesleğinde kitaplar ve her türlü yazılı-basılı yayın kalıcı ve uzun süreli kullanılabilme özelliği başta olmak üzere yerini ve önemi korumaktadır ve korumaya devam edecektir.

Bu konu başlığı altında çeşitli kitap ve basılı yayınla ilgili bilgi vereceğiz. Telif haklarına olan saygımızdan dolayı kitap ya da yayınların tümü sitemizde yer almayacaktır.

Yayın tanıtımlarında kaynak bilgi verilmesine de özen gösterilecektir.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Mimarlık Yayınları

Ad:  fuar1.jpg
Gösterim: 880
Boyut:  72.8 KB