Arama


_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
11 Ekim 2010       Mesaj #264
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar ben lise 1. sınıf ögrencisiyim insanların psikoojisinden anladığımı düşünüyorum kaarşımdaki insanın benim hakkımda veya başka birisi hakkındaki düşüncelerini rahatlıkla anlayabildigimi düşünüyorum bence insanda olan bir yetenek bu ve ben de bu yetenegimi kullanmak için psikoloji bölümünü düşünüyorum sizce bu mesleği seçen bir ögrenci nasıl özelliklere sahip olmalı karşındaki insanı rahatlıkla anlaman bu meslek için çok önemli mi ? bir de bu mesleği yapmak için ilk önce tıp okuyp sonra psikoloji bölümünü mü sececegiz(psikoog değil de psikiyatrist olmak için)

bir daha sorum olacaktı bubölüm eşit agırlıktan alıyor diyrsunuz ama başka bölümlerden giremez miyim ben sayısalcıyım ve sayısal bölümünü seçmek istiyorum hangisi daha avantajlı ve ek puan olabilir mi?


Psikolog olmak isteyenlerin;
-Üst düzeyde genel ve sözel yeteneğe,
- Aritmetik akıl yürütebilme,
- Mantıksal bağlantıları kurabilme,
- Soyut düşünebilme ve düşünceleri söz ve yazı ile ifade edebilme yeteneğine sahip,
- Başkalarının duygularını anlayabilen, başkaları ile iyi iletişim kurabilen,
- Tutarlı, sabırlı, hoşgörülü,
- İşbirliğine açık kimseler olmaları gerekir.


Psikiyatr olmak için Tıp fakültesinden mezun olup uzmanlığı psikiyatri dalında yapmanız gerekir. Psikolog olmak içinse Psikoloji bölümünden mezun olmanız yeterlidir.

Psikoloji eşit ağırlık alanında olan bir bölümdür. Evet, sayısalcı olup bu bölüme girme şansınız da var artık. Alan dışı tercih yapabilirsiniz. Ancak bu size avantaj sağlamaz. Eşit ağırlıkta şansınız daha yüksek olacaktır.