Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
19 Ekim 2010       Mesaj #13
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
sema_arpaci adlı kullanıcıdan alıntı

Çizgi çeşitleri nelerdir ? Bulabilir misiniz? Msn Disappointed


Çizgi Çeşitleri

Resimde çizgiler biçimde bulunur:
1) Doğru çizgiler
2) Eğri çizgiler

1) Resimdeki doğru çizgiler sakinliği, sağlamlığı ve sürekliliği ifade eder. Doğru yatay çizgiler yerleşme ve hareketsizlik duygusunu anlatır. Durgun deniz, geriden görünen merdivenler veya bir binanın yatay çizgileri... Dikey doğru çizgiler göz seviyesinden aşağıya düştükçe bitkinliği, cansızlığı ve korkuyu belirtir. Yüksek bir yerden aşağıya bakmak ya da kuyunun dibini gözlemek gibi. Kişinin sevincini belirtmek için kollarını havaya kaldırması; bitkinliğini anlatmak için yere sarkıtması gerekir.

Eğik doğru çizgiler sağlamlık duygusunu ve hareketi sağlar. Gözden uzaklaşan tren yollarına, yol kenarındaki telefon tellerine baktığımızda, bizi uzaklara doğru götürür.

2) Resimdeki eğri çizgiler ise kıpırdanma, kaynaşma, hareket ve neşeyi ifade eder. Sakin, rüzgarsız bir havada her şey durgun olup doğru çizgilerin hakimiyetindedir. Rüzgar veya fırtına çıktığı zaman doğru çizgiler yerini eğri çizgilere bırakır. Göğe yükselen ağaç dalları boşlukta zikzaklar çizer, durgun görünen deniz ise dalgalarla dolar.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.