Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Ekim 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depreminde Adalar için tsunami tehlikesinin olmadığını, asıl tehlikenin Avrupa yakasında olduğunu söyledi.

Yıllardır konuşulan “Olası bir depremde tsunami Adalar için tehlike yaratır mı?” sorusuna Prof. Dr. Ahmet Ercan yüreklere su serpen bir yanıt verdi.

Ercan, depremde oluşacak tsunami dalgalarının Adalar’ı yutacak büyüklüğe ulaşamayacağını söyledi.

Ercan, “Adalar tamamen tsunami dalgalarının altında kalır diye birşey sözkonusu değil. Denizden ilk iki metre yüksekliğindeki kesimler etkilenir. Adalar 150 deprem görmüş ve halen ayakta dolayısıyla Adalar’ın göçmesi için dünyanın göçmesi gerekiyor” diye konuştu.
Prof. Dr. Ercan, Adalar’da Rum Yetimhanesi, Büyükada’daki Değirmen Plajı ve Heybeliada’daki su sporlarının bulunduğu yerlerin depremden daha çok etkilenebileceğini ileri sürdü.
Ahmet Ercan Avrupa yakasının Anadolu’dan daha riskli olduğunu söyleyerek, “Anadolu yakasında, Avrupa yakasına göre deprem çekincesi yüzde 35 daha azdır. Küçükçekmece, Avcılar, Bakırköy, Zeytinburnu, Yedikule, Eminönü, Fatih, Eyüp’ün bulunduğu kesim Haliç kıyıları, İstanbul’daki bütün dere yatakları, bunun yanı sıra Beylikdüzü’nün yer kayma alanları depremden çok etkilenir.” dedi.


NTVMSNBC, Mimdap - 20 Ekim 2010