Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
4 Kasım 2010       Mesaj #7
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Gorki'nin "Çocukluğum" adlı kitabının özetini söylermisiniz?Teşekkür ederim

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Çocukluğum adlı kitabın özetini söylermisiniz çok lazım

Alıntı
byram adlı kullanıcıdan alıntı

özet nrde özet var diye kayıt olduk hıc bırsey yok ya
ne biçim iş bu...

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

gorki çocukluğum kitabının özeti lütfen

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Yaa banada lazım.Çok az bulabiliorum 1 sayfalık olsa bile olcak ama 4 5 cümlede bitiyo özet.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya banada lazım hadi lütfennnn


Maksim Gorki'nin hayatını yazdığı üç kitaptan birisidir Çocukluğum. Babası ölünce annesi tarafından büyük babasının evine bırakılan küçük Aleksey, oldukça zor şartlarda “hayat okuluna” adım atar. Küçük ve dar bir çevrenin yoksul insanları aralarındaki kaba ilişkiler, çetin koşullar, derin bir gözlemcilikle aktarılır Aleksey'in gözünden.
Kitap daha 5 yaşındayken babasının ölümüyle başlar ve anneannesinin yanına yerleşmeleriyle devam eder.
Aleksey küçük yaşta babasını kaybeder. Babasını kaybettiği gün kardeşi de ölü doğar. Aleksey büyükannesiyle beraber dedesinin evinde dayıları ve kuzenleriyle yaşamaya başlar. Dedesi kumaş boyama işleri yapan bir zengindir, fakat çocukları bütün varlığını yemiş bitirmiştir. En sonunda atölyeleri yanar ve iflas ederler.
Bu arada annesi evlenmiş ve bir oğlu olmuştur. Üvey babası oturdukları evi kumarda kaybettiği için annesi yanlarına yerleşmek zorunda kalır.
Aleksey diğer akraba çocukları gibi yaramazlık yaptığında dedesi onu cezalandırmaya ve dövmeye başlar, babası ise onu hiç dövmemiştir. Aleksey gün geçtikçe bu dayaklara alışır.
Ev içinde aile bireyleri arasında sürekli çatışmalar vardır. Yıllar geçer, Aleksey dedesi ve büyükannesi ile ayrı bir eve taşınırlar. Okumak isyediği için dedesi Aleksey'e okumayı öğretir ve bir dönem okula da gider. Bu arada annesinin durumu iyice kötülemiştir, kısa süre sonra ölür. Aleksey artık öksüzdür ve henüz 8 yaşındadır. Dedesi artık kendisine bakamayacağını söyler, bunun üzerine Aleksey de ekmek parasını kazanmak için çalışmaya başlar.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!