Arama


batuta - avatarı
batuta
Ziyaretçi
7 Kasım 2010       Mesaj #5
batuta - avatarı
Ziyaretçi
Sürekli artan insan nüfusunu organik tarım ismi verilen verimsiz yöntemle beslemek olanaksızdır. Kültüre alınmış bitkilerin özellikleri değişir. Bunun dışında son yüzyılda insan tarafından seçilmeleri, melezlemeleri yapılarak doğal olanlardan tamamen farklı özellikler kazanmışlardır. Şimdiki besinlerimiz yaşamak için aşırı miktarda insan yapımı azot, potasyum, fosfor bileşiklerine muhtaçtırlar. Bunlar verilmediğinde ürün alamazsınız. Bu bileşikler hayvan gübreleri ve kompost toprak ile karşılanması durumunda yetersiz kalır. Ürün verimi düşer.

Günümüzde sanayide olsun tarım ve hayvancılıkta olsun her türlü üretimde verim ve dolayısıyla maliyet çok önemlidir. Daha yüksek maliyetle üretilen ürünlerin de satış fiyatı yüksek olacak bu da çoğunluğun bu ürünleri satın almasını olanaksız duruma getirecektir.

Sonuç; parası çok olanın eski yöntemlerle üretilmiş besinlerle beslenebilmesi. Bunların da bugünkü besinlerden daha sağlıklı oldukları kanıtlanmamış olduğundan organik tarım şu anda kandırmaca gibi gözükmekte. Ancak zararlılara karşı zehir kullanımı yerine biyolojik mücadele nedeniyle (buna da ne kadar uyuluyor bilmiyorum) organik tarım ürünleri daha sağlıklı olabilir.