Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Kasım 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Kur'ân'a göre gerçek manâda Hı­ristiyanlık Allah'ın kulu ve peygam­beri olan Hz. İsa vasıtasıyla Beni İs­rail'e gönderdiği ilahi dinin adıdır.

Buna, Hz. İsa'ya. nisbet edilerek "İsevilik" de denir. Bu dinin ilâhî ki­tabı İncil, peygamberi de Hz. İsa'dır. Hz. İsa, bakire Meryem'den, Allah'­ın kelimesi ve ruhu olarak, mucize eseri babasız dünyaya gelmiştir. Da­ha beşikte konuşarak, Beni İsrail'e gönderilen bir peygamber olduğunu ifade ile, insanları Allah'a kulluğa da­vet etmiştir. Hz. İsa 30 yaşına geldi­ğinde peygamberlik görevine başla­mıştır. Peygamberliğini teyid için bir­takım mucizeler göstermiştir. (K.3/49). Fakat kendisine inananlar çok az olmuştur. Sonunda onu öldür­mek istemişler, fakat bunda muvaf­fak olamamışlardır (K.4/157-158). Hz.lsa, ruh ve cesedi ile birlikte se­maya yükseltilmiştir. Hıristiyanların kutsal kitabı olan İncil'e gelince, o, iyi haber ve müjde manâsına gelmek­tedir. Tevrat ve Kur'an gibi Hak ki­taptır. (K.3/84).

Ayrıca Kur'an, İn­cil'i, hidayet, nur, rahmet, fenalıktan sakınanlar için bir nasihat olarak tav­sif etmiştir. "Arkalarından da bu pey­gamberlerin izlerince Meryem oğlu isa'yı, Tevrat'ın tasdikçisi olarak gön­derdik. Ona da içinde bir hidayet, bir nur bulunan İncil'i -ondan evvelki Tevrat'ın bir tasdikçisi ve sakınanla­ra bir hidayet ve öğüt olmak üzere-verdik" (K.5/46; 3/3). Fakat Hıris­tiyanlar, bu İncil'i tahrif etmişler, Al­lah katından geldiği gibi muhafaza et­memişlerdir. Bu sebeple bugün mev­cut İndiler, Allah'ın Hz. İsa'ya indir­diği İncil değildir. İndilerde pek çok tenakuz vardır. Hz. İsa, tek bir Al­lah'a inanmayı talim ettiği halde, Hı­ristiyanlar, Allah'ın üç olduğuna ya­ni teslis akidesine bağlanmışlardır. Kur'an onlar hakkında şöyle der: "Meryem oğlu İsa Allah'dır diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih şöy­le demiştir: Ey İsrail oğullan, benim ve sizin Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin..." (K.5/72) "Yahudiler, Üzeyr Allah'ın oğludur dediler, Hıristiyan­lar da Mesih Allah'ın oğludur dediler" (K.9/30), "Allah hakikatan üçün biridir diyenler kâfir olmuştur. Oysa bir tek Allah'dan başka hiçbir tann yoktur." (K.5/73)


İslam Ansiklopedisi