Arama


GuLeNaY - avatarı
GuLeNaY
Ziyaretçi
28 Kasım 2010       Mesaj #5
GuLeNaY - avatarı
Ziyaretçi
Ege Bölgesi, dağlarının denize uzanış yönü başta olmak üzere birçok açıdan yayla turizmi için sınırlı alanlara sahiptir. Ülkemizde Karadeniz ve Akdeniz’e göre yayla turizmi bakımından geride kalan Ege Bölgesi, yine de birçok güzel yaylayı bünyesinde barındırmaktadır.
Yörüklerin yoğun olarak bulunduğu Denizli, Aydın ve Muğla arasında kalan bölüm, yaylacılık faaliyetlerinin en sık gerçekleştiği bölümdür. Bu alanlara Kütahya’yı da ekleyebiliriz.

buldan suleymanli yaylasi1
On yıllar boyunca gelişen dev çam ve çınar ağaçlarının eşlik ettiği Muğla Yaylaları, öncelikle bölge halkının yoğun bir ilgisini kendine çekmektedir. Özellikle Köyceğiz halkı, dönem dönem yaylalara taşınırlar. Bu bağlamda, bölgede yer alan Köyceğiz Ağla Köyü Yaylası, sahip olduğu olanaklar açısında yayla turizmi için uygun bir yerdir. Gelişmiş Ağla Köyü Yaylasına göre, bir hayli sade olan Fethiye Karabel Yaylası ve Kuyucak Yaylası üzerine yerleşme oldukça azdır. Fethiye Dokuz Göl Yaylası, Kavaklıdere Gökçukuru Yaylası, Menteşe Ötekaya Yaylası Muğla’nın önde gelen yaylaları arasında sıralanabilir.
Muğla’nın hemen yanında yer alan Denizli’de de bahsedilmesi gereken birçok güzel yayla mevcut. Honaz yakınlarındaki Yukarı – Aşağı Erikli ve Lale Bağlar Yaylaları, Buldan yakınlarındaki Süleymanlı Yaylası, Babadağ ilçesi yakınlarındaki Taşdelen Yaylası ve Yatağan Yaylası bölgenin önde gelen yaylaları arasındadır.
Son olarak bahsedeceğimiz Kütahya Yayları’ndan biri olan ve İç Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olma özelliği taşıyan Murat Dağı Yaylası, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Gediz’e yarım saatlik bir mesafede olan yaylaya kısa bir yolculuğun ardından ulaşılabilir. Simav ilçesine yakın bir konumda bulunan Gölcük Yaylası, bölgenin diğer alternatif yaylasıdır.Msn Happy