Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilim Merkezi Başkanı, Dünya Türkologlar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Şakir İbrayev ise Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından dil konusunda yaşanan gelişmeleri aktardı.


Eski RTÜK Üyesi ve gazeteci-yazar Beşir Ayvaz da konuşmasında Atatürk’ün Türkçe’nin geliştirilmesine verdiği önemi vurguladı. Beşir Ayvaz Atatürk’ün sağlığında yürütülen Türkçe çalışmaları ve bu sırada aydınlar arasında yaşanan farklılaşmalar hakkında bilgiler verdi.


Makedonya-Üsküp Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Hasan da konuşmasında Atatürk’ün Türkçe’ye verdiği önem sayesinde bugün bu konuyu tartışabildiklerini ifade etti.


Panele RTÜK Başkan Vekili Dr. A. Vahap Darendeli, Şaban Sevinç, Arif Merdol, Av. Mehmet Dadak ve Taha Yücel de katıldılar.


Panelden önce Atatürk’ün daha önce yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan bir sergi de Devlet Bakanı Atalay tarafından ziyaretçilere açıldı. Fotoğraf sergisi bir hafta süreyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu merkezinde devam edecek.(1 Aralık 2006)

--------------------------------------------------------------------------------