Arama


KrLSefa - avatarı
KrLSefa
Ziyaretçi
16 Ocak 2011       Mesaj #3
KrLSefa - avatarı
Ziyaretçi
EKMEK YAPIMI TEMEL AŞAMALARI
Mayalı ekmek üretiminde belli başlı 12 temel aşama mevcuttur. Bu temel aşamaları tüm mayalı unlu mamüllere aşağı yukarı uygulamak mümkündür. Yalnız, artisan ekmek yapımında bu aşamaların dışında kişiye özel bir takım uygulamalar da görmek mümkündür.

Temel aşamalar sırasıyla:
1. Malzemelerin ölçme ve tartma yoluyla hazırlanması (Scaling ingredients)
2. Karıştırıp Yoğurma (Mixing)
3. Mayalanma (Fermentation)
4. Yumruklama ya da ezme (Punching)
5. Tartarak bölme (Scaling)
6. Yuvarlama (Rounding)
7. Dinlendirme (Benching)
8. Şekillendirme ve Pişirme Kabına Yerleştirme (Make up and Panning)
9. Kabartma (Proofing)
10. Pişirme/Fırınlama (Baking)
11. Soğutma (Cooling)
12. Saklama (Storing)

Görüldüğü üzere hamur yoğurma, adını verdiği bu süreçte, karmaşık sürecin sadece bir parçasıdır.
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2019 17:23