Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Diş Sağlığı ve Sosyal Yaşantımız

Yaşları 18-50 arasında değişen yetişkin bireylerde yapılan bilimsel bir araştırma ile ağız diş sağlığının sosyal yaşantımıza etkisi incelenmiş ve şu çarpıcı sonuçlar elde edilmiştir.

Sağlıklı dişler ve sosyal ilişkiler:
·Araştırmaya katılanların %94’ü, yeni tanıştıkları kişide ilk dikkatlerini çeken şeyin kişinin gülümsemesi olduğunu belirtmişlerdir. İnsanlar yeni tanıştıkları kişinin göz rengine, saç modeline veya boyuna daha az dikkat etmektedirler.
·Katılımcıların yarısından fazlası (%71) sağlıklı ve güzel gülümsemeye sahip olan bireylerin olmayanlara göre çok daha kolay arkadaş edinebildiklerini belirtmişlerdir.
·Katılımcıların üçte birine göre güzel ve sağlıklı olmayan gülümseme kişinin dış görünüşünün kalanını gölgeyebilir.
·Katılımcıların önemli bir bölümü (%85) bir kişinin güzel bir gülümsemeye sahip olmasının iyi bir ilk izlenim için en önemli faktör olduğunu belirtmişlerdir.

Sağlıklı dişler ve özgüven:
·Katılımcıların nerede ise üçte ikisi (%64) güzel bir gülümsemeye sahip bireylerin çok daha girişken olabildiklerini düşünmektedir.
·%77 katılımcıya göre bir yetişkinin ortodontik tedavi amacı ile tel takıyor olması, o kişinin toplum tarafından sağlığı konusunda bilinçli hareket ettiğinin düşünülmesine neden oluyor.
·Katılımcıların üçte biri güzel ve sağlıklı bir gülümsemeyi bir dünya seyahati biletine veya bir gardrop dolusu giysiye tercih edebileceklerini belirtmişlerdir.
·%87 katılımcı bir kişinin özgüven sahibi olabilmesi için sağlıklı ve estetik bir gülümsemenin çok önemli olduğunu belirtmişlerdir.
·Katılımcıların %25 yüz görüntülerinde eğer mümkün olsaydı dişlerinde değişiklik yapmak istediklerini belirtmişlerdir. Bu oran burunlarını değiştirmek isteyenlerde %17, ciltlerini güzelleştirmek isteyenlerde %13’dür.

Sağlıklı dişler ve karşı cins ile ilişkiler:
  • Katılımcıların %84’ü yaşamlarındaki doğru kişiyi ararken çekici bir gülümsemenin çok önemli olduğunu belirtmişlerdir.
  • Katılımcılarının üçte biri en sevdiği arkadaşı ile yakınlaştırmak istedikleri karşı cinsden bireyin sağlıksız dişlere sahip olmasını ciddi çekince olarak görmektedir.
  • Katılımcıların üçte biri dişleri sağlıksız olan bir bireyle asla öpüşmek istemeyeceğini düşünmektedir.
  • Neredeyse on katılımcıdan dokuzu (%86) güzel ve sağlıklı bir gülümsemeye sahip bireylerin karşı cinse çok daha çekici göründüğü konusunda hemfikirdir.
Sağlıklı dişler ve iş hayatı:
  • %74 katılımcı istediği bir işe girebilmek için sağlıklı ve güzel bir gülümsemenin çok önemli olduğunu düşünmektedir.
  • Katılımcıların üçte biri sağlıksız ve estetik olmayan bir gülümsemeye sahip çalışanların daha az terfi aldıklarına inanmaktadır.
  • Katılıcıların %75’i sağlıklı ve güzel bir gülümsemenin iş hayatındaki başarı için çok önemli olabileceğini belirtmişlerdir.
Gülümseme ve hijyen ilişkisi:
  • Katılımcıların sadece %19’u dişlerinin sağlıklı olmadığını bildikleri bir arkadaşlarının sandiviçlerinden ısırık almalarına izn verebileceklerini veya meşrubatlarını aynı bardaktan içmeye razı olabileceklerini belirtmişlerdir.
  • Katılımcıların neredeyse yarısı (%45)dişleri sağlıksız olan bireylerin aynı zamanda kişsel hijyenlerininde kötü olabileceğini düşünmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.