Arama


The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
24 Mayıs 2011       Mesaj #4
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
1. B.Ş.B. Meclisi,

2. B.Ş.B. Encümeni,

3. B.Ş.B. Başkanı

B.Ş.B. meclisi ve encümeni karar organı niteliğindedir. Buna karşın B.Ş.B. başkanı yürütme organı görevini yapar. B.Ş.B. Meclisi belediye sınırları içerisinde kalan ilçe seçim çevreleri için belirlenmiş olan belediye meclis üye sayısının her ilçe için 1/5′i alınarak bulunan toplam sayı kadar üyeden oluşur. Görev süresi 5 yıl olan mecliste ilçe belediye başkanları doğal üye sıfatıyla bulunurlar. B.Ş.B. meclisi yılda Kasım, Mart, Temmuz aylarında olağan toplantısını yapar.
B.Ş.B. Encümeni kısmen karar kısmen ise yürütme organı niteliği taşır. B.Ş.B. başkanı veya görevlendireceği kişinin başkanlığında genel sekreter, imar,fen,hukuk,hesap ve yazı işlerini yürüten birim başkanlarından oluşur. İlçe belediye encümeninden farklı olarak seçilmiş üyesi yoktur. B.Ş.B. meclisinin toplantı halinde olmadığı zamanlarda onun yerine karar alabilir.
B.Ş.B. Başkanı seçmenlerin oyları ile 5 yıllık süre için seçilirler. B.Ş.B. başkanı yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanır. Aynı zamanda ilçe belediyeleri ile eşgüdümün sağlanmasından sorumludur. B.Ş.B. başkanı büyük şehir ve ilçe belediye meclisi kararlarının yeniden görüşülmesini isteyebilir. Meclisler kararlarında 2/3 çoğunlukla ısrar ederlerse bu durumda meclis kararı kesinlik kazanır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.