Arama

Cinler - Tek Mesaj #3

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #3
arwen - avatarı
Ziyaretçi
İslam dinine göre, cinler ateşten yaratılmış ve melekler gibi gözle görülmeyen ruhani varlıklardır. İnsanlar gibi yerler, içerler, evlenirler ve çoğalırlar. Erkeklik ve dişilikleri vardır. Fani, yani ölümlüdürler. Fakat insanlardan daha uzun süre yaşadıklarına inanılır. Geleceği ve gaybı bilmezler. Ancak Allah'ın kendilerine bildirdiği kadar bilgiye sahiptirler. Fakat cinler, ruhani varlıklardan olduklarından, insanların görmediği ve bilmediği birçok olayları görür ve bilirler. Cinler de insanlar gibi belli işleri yapmakla sorumludurlar. İslam inancına göre İslam'ın son peygamberi Muhammedislamı cinlere de anlatmıştır. Bir kısmı kabul ederek müslüman olmuş, bir kısmı ise kabul etmemiştir. Cinlerin, kendileri istemedikleri takdirde, insanların duyu organlarıyla algılanamayacağına inanılır. Ayrıca çeşitli şekillere girebildiklerine, kuvvetli ve hızlı olduklarına inanılır
İslam'da cinler de Allah'a karşı sorumludur, İslam'a inanmak ve ibadet etmek zorundadırlar. Bu nedenle yaşamları sırasında yaptıklarının hesabını insanlar gibi vermek zorundadırlar. Böylece, İslam inancına göre, öldüklerinde, iyi işler yapan ve inanan cinler cennete, kötü işler yapan ve inanmayan cinler ise cehenneme gider.
Kuranı Kerim'de Cin Suresi dışında cinlerin bahsi geçen sureler: Zariyat. Hicr, İsra, Rahman, Kehf, Ahkaf, Enam, Neml, Sad, Saffat, Sebe, Fussılet, Secde, Araf, Nas. Bütün bu surelerde bildirilenler şunlardır: -İnsan topraktan, cin dumansız ateşten yaratıldı.
-İçlerinde Allah'a iftira eden azgın bir grup vardır.
-İnsanlardan cinlerle temas edip onları azdıranlar vardır.
-Cinler gökyüzünü yarıp geçmeyi denemiş ama üzerlerine gelen koruyucular ve ışınlar sebebiyle bunu başaramamışlardır.
-Gökyüzünde oturup etrafı dinlemek isterken üzerlerine ışın geldiğini söylediler.
-İblis cinlerdendi.
-Allah'ı aciz bırakamayacaklarını anladılar.
-Süleyman Peygamber'in cin ordusu vardı.
-İçlerinde fırka fırka ayrıldılar. Zalimleri de var, mazlumları da.
-Kafirler cinlere tapıyordu.
-Cinler kalplere vesvese verir.
-Geçmişte azaba uğratıldılar.
-Cehennemin yarısı cinlerle dolacak.