Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
25 Temmuz 2011       Mesaj #7
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sosyoloji yazmak istiyorum tercihlerime ama endişeleniyorum tam olarak anlayamadım iş imkanı nasıl olur lütfen cevap

Adı dışında özellikleri fazla bilinmeyen meslekler, toplum tarafından kuşkuyla karşılanmakta ve iş olanakları hakkında endişeler olabilmektedir. Sosyolog, toplum bilimci demektir ve sosyologlar, araştırma kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, insanın ve toplumun söz konusu olduğu her yerde çalışabilmektedirler. Daha önce de bütün meslekler için söylediğimiz gibi (mühendislik dalları, mimarlık, işletme vb.) bu alanda da ne kadar donanımlıysanız, iş bulma şansınız da o kadar yüksektir.

Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır.


Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir. Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir. Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır.

Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır. Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır.

Sosyoloji mezunlari öğretmen olarak iş bulabilirler, çeşitli kurumlarda toplumsal analiz uzmanı ve araştırmacı olarak çalışabiliyorlar. Özel şirketlerde özellikle satış ve pazarlama konularında , orta ve üst yönetimde , hizmet sektörünün bütün alanlarında, müşteri hizmetlerinde, halka ilişkilerde, insan kaynaklarında iş bulabilirler.

kaynak
Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Haziran 2013 10:26