Arama


nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
11 Ağustos 2011       Mesaj #7
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Kalçadan İğne Sonrası Ağrı
Hastalıkların tedavisi için ya da ilerde meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı vücuda bağışıklık kazandırmak için iğne yöntemi uygulanır. İlaç enjektör sayesinde direkt olarak kana verildiğinden, iğne yöntemi tercih edilir. Enjekte edilen ilaç, iğne aracılığıyla vücuda verilerek rahatsızlığa neden olan bakterilere karşı tepkime sağlanır. İğne vurulduktan sonra kişide kısa süreli ağrı, uyuşma ve sancı görülebilmektedir. İğnenin vücutta yanlış yerden ve sinirlerin üzerine doğru yapılması felç gibi ciddi rahatsızlıklara yola açabileceğinden, iğnenin uzmanlar tarafından yapılması önerilir.

İğne Neden Kalçadan Yapılır?
İğne ağrıya yol açmaması için vücutta sinirlerin yoğun olmadığı, az olduğu bölgelere uygulanır. Bu yüzden daha çok kalçadan iğne vurulur. Ancak iğnenin bilinçsiz kişiler tarafından uygulanması, iğnenin sinirlerin üzerine gelmesine neden olur. Bunun sonucunda ise uygulandığı bölgede şiddetli ağrı, his kaybı gibi sorunlar baş gösterir.

Her gün iğne tedavisi öngörülen hastalara, iğnenin kalça bölgesinin farklı bölgelerinden uygulanması tavsiye edilir. Sürekli aynı bölgeden uygulanan iğne, kalçada sürekli ağrı ve oturmada zorluk yaşamasına neden olabilmektedir. Kişide B vitamini eksikliği de her iğneden sonra şiddetli ağrılara yol açabilmektedir. Eğer kalçadan uygulanan iğne sonrasında oluşan ağrı uzun zamandır devam ediyorsa ve geçmiyorsa, derhal doktora başvurulmalıdır.
Son düzenleyen Safi; 13 Ekim 2016 16:24
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove