Arama

Unutkanlık Nedir? - Tek Mesaj #6

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
19 Eylül 2006       Mesaj #6
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Unutkanlık Polikliniği:

Unutkanlık günlük hayatımızda oldukça sık şikayet konusu olan bir durumdur. Bu yakınma özellikle ilerleyen yaşla birlikte bir takım ciddi nörolojik hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığının. Alzheimer hastalığın da belirtiler sıklıkla bellek kaybı ile başlar, özellikle yakın geçmişte yaşanan olaylar kolay unutulur. Örneğin hastalar sohbet sırasında aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaya başlarlar. Bazı hastalar konuşurken kelime bulmakta zorlanırlar. Nesneleri ve yüzleri tanımakta zorlanırlar. Yargı ve akıl yürütme de önemli ölçüde bozulabilir. Zamanla hasta en basit işleri bile yapamaz hale gelir. Sik rastlanan bir belirti de kişilik ve davranişlarda degişiklik olmasidir. Hastalarda kolay sinirlenme, depresyon ve özellikle aşiri kuşkuculuk görülebilir, bazen aşiri sakin ya da saldirgan olabilirler. Bu bulgulara hastalarin kendilerine bakabilme, kendi başlarina yaşayabilme yeterliliklerinde azalma eşlik eder ve ileri dönemlerde 24 saat bakim gerekli hale gelir. Unutkanlık polikliniğimiz özellikle Alzheimer hastalığının erken tanısı, yaşlılık unutkanlığından ayrılması, tedavisi, hastaya bakım esnasında ortaya çıkan sorunlarla başedilmesi için uzman hekim kadrosu ve kendisine bağlı çalışan nöropsikoloji labratuvarı ile hizmetinizdedir.
Belirli yaş ve risk grubuna yönelik olarak oluşturmuş oldugumuz, Unutkanlık check-up programları unutkanlık yakınmalarınızın sebeplerini ortaya koymak için gereken incelemeleri yapmamıza ve gereken önlemleri almamıza olanak vermektedir. Unutkanlık polikliniğimiz; ayrıca aşağıda sıralanan diğer akli melekelere ilişkin bozukluklar ya da unutkanlık durumlarının da tanı ve tedavileri ile uğraşmaktadır.

  • Yaşa bagli unutma şikayetleri
  • Bunamalar
  • Felç sonrası ortaya çıkan zihinsel algılama ve konuşma bozuklukları
  • Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
  • Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
  • Beyin iltihapları(menenjit) sonrası unutkanlık, konuşma ve algılama problemleri
  • Alkole bağlı zihinsel bozukluklar
  • Ameliyatlardan (özellikle kalp ameliyatları) sonra ortaya çıkan zihinsel bozukluklar,unutkanlık,algılama ve konuşma bozuklukları
  • Parkinson, Multipl Skleroz (MS) vb. kronik nörolojik hastalıkların seyri esnasında görülen zihinsel problemler
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2016 15:00