Arama


zeka küpü - avatarı
zeka küpü
Ziyaretçi
29 Ekim 2011       Mesaj #3
zeka küpü - avatarı
Ziyaretçi
Anne sevgisi hiçbir şeye değişilmeyen karşılıksız sevginin adıdır. Sonsuz bir aşk ile yavrusuna sarılan bir annenin ve yavrusunun tattığı sıcaklıktır. Huzur ve mutluluğun eş anlamlısıdır. En önemlisi anne sevgisi bizi hayatta tutan yaşama bağlanmamızı sağlayan en büyük değerdir.
Zaman zaman o sevgiye zarar verdiğimizi, onu hırpaladığımızı düşünsek de daha sonrasında bu güzel duygunun zorluklar karşısında daha da güçlendiğini anlarız. Her ne kadar bu ilgiden sıkılsak da bu ilgiye muhtacızdır.
Her sabah itekleye itekleye bizi kahvaltı sofrasına götürüp bize “Kahvaltı etmezsen zihnin açılmaz. O zaman da dersi anlayamazsın. “diyen, ağzımıza zorla yemek tıkıştıran sonrada “Ye yavrum ye yağ olsun bal olsun tombul tombul et olsun diyen” ileride kilolu olmamızı göze alan insana anne deriz. O insan sevgilerin en büyüğünü bize bahşeder. Bize kızdığında “Sen adam olmazsın.”diyip aslında içindeki güveni günden güne arttıran, çok kızdığı zamanlarda bağırıp ardında ufacık bir öpücükle yumuşayıveren bize karşı kalbinde kötülük beslemeyen insana ne kadar teşekkür etsek azdır. Dünyada güvendiğimiz sayılı insanların başında gelir. Sen hasta yatağında ateşler içinde yatarken o senin başında sabahlar. Sen ilaç saatini unuttuğunda bile o unutmaz. Sen bir simitle doymazken o aç kalmak pahasınada olsa sana simidinin yarısını verir. Aslında tamamını vermek ister ama o anda senin ona duyguğun sevgi devreye girer. Kavga ettikten sonra sen ne kadar üzülürsen o da senin üzüntünün milyonlarca katı üzülür. Onun üzüldüğünü, senden daha çok üzüldüğünü bilmek seni kahreder. Yanına koşup ondan özür dilersin. O bir annenin yaşayacağı sevincin en büyüklerinden birini yaşarken sen düşünürsün. “ Nasıl oluyorda bu kadar çabuk affedebiliyor beni ? Ben onun yerinde olsam çok uzun süre küs kalırdım.”dersin. O anda bunun nedenini çözemezsin. O bir annedir ve bunun ne demek olduğunu o bilir. O bir annedir anne sevgisini ve şefkatini asıl tanımını o hisseder. Ama sende onu öyle bir seversin ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez, ne söylersen anlamsız kalır.
Bazı çocuklar vardır anne sevgisinden yoksun kalmış ya da bazı anneler vardır evladından istediği değeri görememiş. Biz neden bunlardan biri olup ileride kafamızı duvarlara vuralım ki. İleride çocuğumuz olduğunda ona sevgilerin en büyüğünü tattıralım. Ve biz şanslı çocuklar annemizin bize sunduğu o kucak kucak sevgiyi layıkıyla karşılayalım.
Annelerimizin bize yaşattığı bütün anıların karşılığı olarak onlara ufacık bir sevgiyi çok görmeyelim. Anne sevgisi bir insanın sadece annesinden görebileceği sevgidir. Bu sevgi paha biçilemezdir.