Arama


melike - avatarı
melike
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #4
melike - avatarı
Ziyaretçi
KIRMIZI: Güçlü, canlılığı uyaran, fiziksel cesaret veren, uyarıcı, görsel etki bırakabilen, gerginlik ve saldırganlık yaratabilen bir renktir. "Savaş ya da kaç" içgüdüsünün aktif hale gelmesi ile ilişkilidir.

YEŞİL: Evrensel sevgi, huzur, yenilenme, güven verme, çevresel farkındalık, denge ve barış gibi duygular yaratır.


MAVİ: Temel olarak teskin edici, konsantrasyon artırıcı, zihinsel dinlenmeye yardımcı, huzur verici olarak etki bırakırken, soğuk ve duygusuz etki de bırakabilmektedir.


SARI: Heyecan, kendine güven, dışa dönüklülük, dostluk ve yaratıcılık hissi yaratır. Göz en fazla sarı renge duyarlı olduğu için, çabuk algılanabilmektedir. Bu ise sarıyı favori renkler arasına sokmaktadır.


BEYAZ: Genellikle saflığın ve temizliğin sembolüdür. Doğruluk ve güven veren bir anlam taşır. Ancak gözü çabuk rahatsız eder.


SİYAH: Ciddiyet ve ağırbaşlılığı çağrıştırır. Çoğu zaman keder, ölüm ve karanlığın ifadesidir.


GRİ: Renksizdir. Güçlü bir duygu yansıtmaz.


MOR (Menekşe): İnsanda karamsarlık, pişmanlık, korkaklık, yaratabileceği gibi tam tersi duygular da yaratabilmektedir. Gücün ve ruhsallığın gücü olarak algılanabilmektedir.


TURUNCU: Güneşin parlaklık ve sıcaklık hissini verir. Güçlü bir aktiflik etkisi vardır. Dışa dönük ve yaşam gücünü artıran bir anlam yaratır.


PEMBE: İncelik, saadet ve zevk veren duyguları ifade eder. Bunlar ise kadınsı duygular olarak kabul edilir. Bu nedenle kulüpler tarafından fazla rağbet görmemektedir.


KAHVERENGİ: Ciddiyet, sıcaklık, sağlamlık gibi hisler yaratır. Daha çok yetişkinlere hitap eder. Zaman zaman melankolik duygular da yaratabilir.



Sevgilerimle ve saygılarımla
Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.