Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuya ileride Cumhuriyetin nitelikleri bahsinde değinilecektir. Anayasamıza göre devletin temel amaç ve görevleri şunlardır: Türk Milleti'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak.


Kaynak: Devletin temel amaç ve görevleri nedir? - Adaleti Sağlamak: Çökmüş Durumda; Bu durumda vatandaşlar mafya denilen alternatif oluşumlara yöneliyor. ( Bu durumda adalet sistemi kısmen özelleştirilmiş oluyor.
2 - Güvenlik: Devletin güvenlik güçlerinin yerine Özel güvenlik şirketleri oldukça yaygın olarak kullanılıyor. ( Güvenlik işi de büyük ölçüde özelleştirilmiş durumda )
3 - Sağlık : Özel sağlık sigortası yaptırabilenler şanslı ki bu kesin % 20 dolaylarında ) diğerleri devlete bağlı hastahanelerde çile çekmektedir. ( Bu konuda devlet görevini yapamaz durumda )
4 - Eğitim : Eğitim sistemi deneme tahtası olarak kullanılıyor. Özel okullar, ve dershaneler ve en kötüsü dershanelerden dönüştürülme üniversiteler kanalıyla özelleştirilmiş durumda


Kaynak: Devletin temel amaç ve görevleri nedir?