Arama

Sting - Tek Mesaj #2

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
23 Eylül 2006       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Sting
Asıl adı Gordon Matthew Sumner olan Sting, 1951 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Müziğe ilgisini farkeden annesi, sanatçının kariyerinde önemli bir yere sahip. İngilizce ve futbol öğretmenliği yapan Sting, müzikten daha fazla uzak kalamadı ve 1977'de baterist Stewart Copleand ve gitarist Andy Summers ile birlikte unutulmaz The Police grubunu kurdu. 1983 yılında dağılan grup "Roxanne", "Every Breath You Take", "King of Pain" ve "Every Little Thing She Does Is Magic" gibi İngiltere ve Amerika'da hit olmuş birçok şarkıyı hafızalara kazıdı. Bu başarılar gruba beş Grammy Ödülü getirdi. The Police Grubu'ndan ayrılan ve müzik kariyerine tek başına devam eden Sting, 1985'deki Dream of the Blue Turtles adlı solo albümüyle adeta yeniden doğdu. Bring On The Night(1986), Nothing Like The Sun(1987), The Soul Cages(1991), Ten Summoner's Tales(1993), Mercury Falling(1996), Brand New Day(1999) ve All This(2001), My Funny Valentine - At The Movies(2005) albümleri Sting'i dünyanın en sevilen pop-rock şarkıcılarından biri haline getirdi.

Yüksek sahne performansıyla her konserinde hayranlıkla izlenen Sting, kısa sürede ciddi bir hayran kitlesine sahip olmayı başardı. Englishman In New York, Shape of my Heart, Mad About You, Desert Rose şarkıcının unutulmaz eserleri arasında. Müzik kariyerini aldığı ödüllerle pekiştiren şarkıcı 12 Grammy, 2 Brit, 1 Golden Globe, 1 Emmy, 3 Oscar (En İyi Soundtrack), Billboard Magazine Century Ödülü ve MusiCares 2004 Yılın Müzik Adamı ödüllerine sahip. 10 dan fazla filmde rol alırken 1989'da "Threepenny Opera" isimli Broadway sahnesinde de yerini aldı.
Yardımsever yönüyle de dikkat çeken şarkıcı, birçok vakıf, dernek ve yardım kuruluşu için de sahne aldı. Sting, yağmur ormanlarının korunması için verdiği mücadeleyle çevre örgütlenmesinde haklı bir ün sahibi oldu. Karısı Teudie Styler ile 1989'da Yağmur Ormanları Vakfı'nı kuran yıldız, yağmur ormanlarını ve yerlilerini korumak adına birçok konser düzenledi. Bugün Sting'in kurduğu vakıf 18 ülkede çalışmalarını devam ettiriyor.
6 çocuk babası Rock efsanesi, piyano, gitar, bateri ve saksafon gibi birçok müzik enstrümanı çalabiliyor, yoga yapıyor, şarkılarında yağmuru anlatıyor ve Broken Music Tour konserleri ile tüm hayat hikayesini paylaşıyor.
sting 1

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 30 Ağustos 2008 12:36
Gerçekçi ol imkansızı iste...