Arama

Ortopedik Hastalıklar - Tek Mesaj #2

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
24 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü
Alman Hastanesi, ortopedi departmanı ileri teknoloji tetkikler kullanarak hastalarına en uygun tedaviyi sunmayı amaç edinmiştir. Departman, uzman ortopedi hekimler ile 24 saat hizmet vermektedir.
ortopedi
Omurga Cerrahisi
Omurga; baş bölgesinden başlayıp, kuyruk sokumunu da içine alan ve insanın dik durmasını sağlayan yapıdır. Bu yapıda gerek doğuştan, gerekse yaşamın herhangi bir evresinde meydana gelen değişiklikler, omurga yapısında eğrilikler ile sonuçlanmaktadır. Bu eğrilikler ön-arka planda veya yan planda olabilir.
Vücudun dik durmasını sağlayan bu yapıdaki değişiklikler, iç organlarda (akciğer ve kalp) oluşturduğu sıkışıklık nedeniyle ciddi anlamda organ yetmezliklerine neden olmaktadır.
Omurganın şekil bozukluklarının başlıca sebepleri:
1 Doğuştan olanlar
2 Bağ dokusu hastalıkları
3 Sinir ve kas dokusu hastalıkları
4 Diğer sebepler:
a. Tümörler
b. Enfeksiyonlar
c. Kırıklar
Ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız trafik kazaları ve yüksekten düşmeler sonucu oluşan omurga kırıkları, kişinin boyunda aşağı veya belden aşağı felç olmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle, travma sonrası oluşan bu gibi durumlarda acil müdahale ve ameliyatlar, kişinin kalan yaşantısını da etkilemektedir.
Gerek omurganın şekil bozuklukları, gerekse kırıkların teşhis ve tedavisinde deneyimli hekimlerin, özellikle bu tür operasyonlar sonrası meydana gelebilecek komplikasyonların önlenmesi açısından, deneyimli ekipman ve tam donanımlı yoğun bakım ünitesinin de bulunması gerekmektedir.
Alman Hastanesi olarak bizler, konusunda söz sahibi olmuş hocalarımız, deneyimli uzman kadromuz ve hastane donanımımız ile hastalarımıza günün her saatinde en iyi hizmeti vermek için uğraşmaktayız. İnsan hayatının yanı sıra, kaliteli yaşam da bizim için önemlidir.
Genel Travma
İnsan vücudu dışından uygulanan kuvvetin oluşturduğu hasar travma olarak tanımlanır. Ortopedik açıdan travma, kırık, çıkık ve kırıklı çıkık olarak tanımlanır.
Maalesef ülkemizde yaşadığımız trafik kazaları, ateşli silah yaralanmaları ve yüksekten düşmeler sonucu oluşan kırık, çıkık, kırıklı çıkıklar ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Bu tür yaralanmalar sonucu oluşan hasarlar zamanında ve uygun şekilde tedavi edilmemesi durumunda, yanlış kaynama veya kaynamama ile sonuçlanmaktadır. Hoş olmayan bu sonuçlar, kişinin kalan yaşantısını gerek sağlık gerekse sosyal açıdan etkilemektedir.
Oluşabilecek bu tür olumsuz sonuçlar, hızlı bir şekilde en uygun tedavi ve deneyimli hekimlerce yapılması ile engellenebilir.
İnsan ömrünün uzaması ile özellikle bayanlarda menopoz sonrası kemik yıkımının artması ile osteoporoz (kemik kalitesi ve gücünün azalması) oluşmaktadır. Osteoporotik kemiklerin travmaya direnci daha az olduğundan, basit düşmeler ile ciddi kırıklar oluşabilmektedir. Bu hastaların teşhis ve tedavisinin çok daha hızlı yapılması ve topluma kazandırılması esas amaç olmalıdır.
Bu nedenlerden dolayı, hastanemiz ortopedi ve travmatoloji kliniği olarak hastalarımızı en hızlı şekilde, en uygun yöntemler ile tedavi etmektedir.