Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DOĞAL KAYNAKLARI NİÇİN DİKKATLİ KULLANMALIYIZ?


CEVAP 1

ülkemiz doğal zenginliklerimiz dikkatli kullanılmassa doğadaki bütün canlıların hayatı

tehlikeye girebilir.Ayrıca bu durumda hemen harekete geçilmesse bu durum karşısında hiç bir

şey yapılamaz yapsak bile artık çok geç olur.Bu durum karşısında erken teşhis yapılmalıdır.



CEVAP 2

bence doğal kaynaklar dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü onlar bizim için çok önemli

doğal kaynaklar hava su topraktır. Canlılar için doğal kaynaklar gereklidir diye düşünüyorum.

CEVAP 3

Doğal kaynakları dikkatli kullanmazsak doğal kaynak diye bişey kalmaz.O yüzden doğal kaynakları

iyi kullanalım sonra ihtiyacımız olduğunda doğal kaynakları bi daha bulamayız.

CEVAP 4

doğal maddelere çok dikkat etmeliyiz. Onları sürekli açık tutmamalıyız yada onlarla oynamamalıyız.

Onlar bize lazım olabilacak doğal kaynakların tükenmesi bizim de sonumuz olabilir.



Yaşamımızı sürdürmek için doğal kaynaklardan yararlanırız. Hava, su, toprak, bitki örtüsü, hayvanlar ve madenler doğal kaynaklarımızı oluşturur. Bitmeyecekmiş gibi görünen bu kaynaklar, insanların bilinçsizce davranışları sonucu hızla azalmaktadır. Görevimiz, bunları yok etmek değil, korumaktır.

Bitkiler ve hayvanlar, yaşamları için gerekli oksijeni havadan alırlar. Havanın çeşitli şekillerde kirletilmesi, bu kirliliğin yağmur suları ile yeryüzüne inerek akarsu, yer altı suları ve toprağa karışması, orada yaşayan canlıları olumsuz yönde etkiler. Onların türlerinin azalmasına veya yok olmasına neden olur. Çünkü doğadaki canlıların zenginliği, sağlıklı bir çevrenin var olmasına bağlıdı
SU

1.Banyo yaptığınızda saçınızı şampuanlarken suyu kapatınız.şampuanlama işlemini tamaladıktan sonra aşırı tazyikli olmayacak şekilde suyu açıp kullanmaya devam ediniz.

2.Diş fırçalama esnasında izlenecek adımlar :
Öncelikle diş fırçasını boş iken suyun altına tutup çekiniz , ağzınızı suyla çalkalayıp suyu kapatınız.Daha sonra macununuzu diş fırçasına sürüp dişleriniz fırçalayınız.Fırçala işlemi bittikten sonra suyu biraz açarak ağzınızı çalkalayıp işlemi tamamlayınız.Suyun boşa akmadğınından emin olunuz.
El Sabunlarkende aynı yöntemi takip ediniz.Elinizi ıslatın ,suyu kapatıp elinizi sabunlayın , sonra suyu fazla açmadan elinizi durulayınız.

3.Elde bulaşık yıkıyor iseniz musluğu açık bırakmayınız.Lavaboyu veya başka bir kabı suyla doldurunuz.Bulaşıkları bunun içinde yıkayınız.Durulama işlemi sırasında suyu fazla açmadan durulama işlemini gerçekleştiriniz.

4.Sokak ortasında suyu sonuna kadar açıp halı yıkamayanız.(artık bu işkeme ceza geliyor.Yapan kişileri görürseniz uyarınız.gerekirse zabıtaya ihbarda bulununuz.)

5.Arabanızı Hortumla yıkamayınız.Mutlaka araba yıkama servislerine götürünüz.(Zaten harcadığınız su,zaman v.s. düşünürseniz aynı hesaba çıkacaksınız.)

6.Bu Madde Çok basit ,etkili ve önemli.Yapmanız 10 saniyenizi almaz.Lütfen uygulayınız.
Tuvalet sifonlarındaki su miktarı gerekenin çok daha üzerinde bi miktardır.mevcut suyun yarısından daha azı yeterliyken gerisi tamamen israf olmaktadır.
Buna çok basit ,bedava ve etkili çözüm yolu ise :
3 adet coca-cola Pet şişesine su doldurup ağzını kapatın.Bu şişeleri Sifonunuzun içine diklemesine koyunuz.(3 tane sığımıyorsa 2 tane...Mümkün olduğunda sığdırmaya çalışın..gerekirse 1.5 Lt ,0.5Lt su şişelerini falan kullanın.)

Bu işlem sonunda sifondaki su miktarı her zaman koyduğunuz şişe hacmi kadar az dolacak hem kesenize kazanç hem su tasarrufu sağlamış olacaksınız. (Bu maddeyi çevrenizdeki herkese benimsetiniz.)

Unutmayın su sonsuz değil yarın banyoya girdiğnizde suyun aktığını görmek istiyorsanız tedbirleri bir bir uygulayınız.

Doğal kaynakların tükenmesi yada bitmesi sonucunda insan yaşamı sona erer. Çünkü insanın doğanın bir parçası doğal kaynaklar ise doğal yaşamın nedeni. Doğal kaynaklar, insanların ve diğer canlıların yaşama nedenleridir. Doğal kaynakların yok olması demek hayatın durması ve yaşamın sona ermesi anlamına gelir. Bu nedenle elimizdeki kaynakları dikkatlice VE tasarrufLU KULLANMALIYIZ. Günlük yaşantımızda, okulda ve evde bilinçli birer tüketici olmak durumundayız. Su, elektrik, yakıt ve besin maddelerini israfa kaçmadan gerektiği kadar kullanmalıyız.