Arama

SS501 - Tek Mesaj #1

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
27 Ocak 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
SS501
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

SS501 (Double-S 501 olarak söylenir) Güney Koreli 5 erkekten oluşan dünyanın müzik grubudur. DSP Entertaintment (Daesung enternaintment) altındadırlar. Beş üyeden oluşan bu grup özellikle hayranlarına olan bağlılığı ile hayranlarının kalbini kazanmıştır. Grup üyeleri ; Kim Hyun Joong (Lider), Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min ve Kim Hyung Jun. Grubun resmi fan adı TripleS'dir. Grubun rengi parlak yeşildir.
2005'de ilk albümleri "Warning" ile çıkış yapmışlardır ve ikinci bir albümde "Snow Prince" olarak 2005'in sonlarında çıkmıştır. 2006'nın çoğunu aktif olmayarak geçiren grupun aslında büyük bir hayran kitlesi oluşmuştu ve ilk hayranlarıyla Nisan ayında Japonya'da görüsmüşlerdi. Temmuz-Eylül 2006 aralarında ilk konserlerini de vermişlerdir. Seul, Busan ve Daegu'da (Güney Kore), ve Osaka (Japonya). 2006'nın sonlarında Güney Kore'ye geri dönüp ilk gerçek albümlerinin çalışmalarına başlayan grup, 10 Kasım'da albümleri çıkmıştır. "Unlock" ve "Four Chance" de o albümde olan parçalar arasında. 600'üncü günlerinde (26 Ocak, 2007) SBS İnkı Gayo'da "Four Chance" şarkısıyla da ödül kazanmışlardır.

wallpaper

Grup Üyeleri

Kim Hyun Joong
Doğum ad:ı Kim Hyun Joong (Gim Hyeon Jung)
Doğum: 6 Haziran 1986, Güney Kore
Meslekler: Şarkıcı, Aktör
Kim Hyun Joong (d. 6 Haziran 1986, Seul), Güney Kore'li şarkıcı ve aktördür. Ayrıca Güney Kore'nin en sevilen müzik gruplarından biri olan SS501'in lideridir. Oyunculuğa 2005'de Nonstop dizisinin 5. sezonuyla adım atmıştır. Ona şöhreti getiren ise 2009 yapımı Boys Over Flowers dizisinde canlandırdığı Yoon Ji Hoo karakteridir. Kim Hyun Joong şu sıralar çekimleri tamamlanan Mischievous Kiss(Playful Kiss) dizisiyle şöhretini pekiştirmektedir.
Şarkıcı, 2011 Haziranında solo albümü "Break Down" ile K-Pop listelerinde büyük bir başarı yakalamıştır. Lideri olduğu SS501 grubunun bir süreliğine ara vermesiyle solo albüm yapan Kim Hyun Joong, "Break Down" albümüyle 100.000 satış rakamına ulaşarak birçok başarılı grubu geride bırakmıştır. Break Down albümünde bulunan şarkılar:
Intro (Let Me Go), Break Down (feat. Double K), Please, Kiss Kiss, Please (Inst.),

Heo Young Saeng
Doğum adı: Heo Young Saeng
Doğum: 3 Kasım 1986, Gyeonggi-do, Gwangju
Meslekler: Şarkıcı
Etkin yılları: 2005-Günümüz
Plak şirketi: DSP Media Entertainment (2005-2010), B2M Entertainment (2010-Günümüz)
Heo Young Saeng (d. 3 Kasım 1986) Güney Koreli şarkıcıdır.
İlk olarak SM Entertainment’te stajyerdi. Daha sonra DSP Entertainment’e katıldı ve SS501 üyesi olarak 8 Haziran 2005’te ilk çıkışını yaptı. 2006 yılında Park Jung Min ile birlikte Mayıs'tan Ağustos'a kadar (SBS)Youngstreet Radyosu'nda DJ'lik yaptı. Ses tellerindeki rahatsızlıktan dolayı devam edemedi. Park Jung Min ve Kim Hyun Joong'un solo çalışmaları dolayısıyla SS501 albüm Temmuz 2009'a ertelendi. Bu nedenle, diğer üç üye Heo Young Saeng liderliğinde bir alt birim oluşturmuş ve 2008 yılı Kasım ayında UR Man adlı mini albümünü yayınlamışlardır. Solo şarkısı "Is it love? " UR Man albümü zamanında piyasaya çıktı. Şarkıyı kendi yazmış ve düzenlemiştir. SS501 üyeleri arasında bu şekilde çalışma yapan tek kişidir. Bu şarkıyı 2007 yılında SS501 Japonya faaliyetleri sırasında yazmıştır.2011 yılında solo albümünü çıkarttı.Bu albümde bayan Koreli pop grubu 4minute'in rapçisi Hyuna ile birlikte "Let İt Go" şarkısını seslendirdi.Bu şarkı albümün çıkış parçasıdır.Albüm ün ikinci şarkısı "Rainy Haert"ı ise SS501'daki grup arkadaşı Kim Kyu Jong ile seslendirmiştir.

Kim Kyu Jong
Doğum adı:/ Kim Kyu Jong (Kim Kyu Jong)
Doğum: 24 Şubat 1987, Güney Kore
Meslekler: Şarkıcı, Aktör
Kim Kyu Jong (d. 24 Şubat 1987, Jeonju), Güney Kore'li şarkıcı, DJ, program sunucusu ve aktördür. Kim Kyu Jong 2005 yılında SS501’in bir üyesi olarak hayatımıza adım attı. SS501’in üye seçmeleri için düzenlenen yarışmayla son üye olarak gruba dâhil oldu. 2006 yılında çeşitli programlara katılan Kim Kyu Jong “Youngstreet” programını Park Jung Min (SS501’in üyesi) ile birlikte sunmuştur. Grubun düşük vokallerinden biridir. 2009 yılında ünlü bir fotoğraf makinesi markasının reklam amaçlı mini dizisi SETI'de rol almıştır.

Park Jung Min
Doğum adı: Park Jung Min (Pak Jong Min)
Doğum: 3 Nisan 1987, Güney Kore
Meslekler: Şarkıcı, Aktör
Park Jung Min (d. 03 Nisan 1987, Seul), Güney Kore'li şarkıcı, DJ, program sunucusu ve aktördür. Park Jung Min 2005 yılında SS501’in bir üyesi olarak hayatımıza adım attı. SS501’in üye seçmeleri için düzenlenen yarışmada 2. olarak gruba dâhil oldu. 2006 yılında çeşitli programlara katılan Park Jung Min “Youngstreet” programını önce Heo Young Saeng (SS501’in üyesi) ile daha sonra Kim Kyu Jong (SS501’in bir diğer üyesi) ile sunmuştur. Grubun düşük vokallerinden biridir. 2010 yılında herkes tarafından beğeniyle izlenilen “Human Theater (İnsan Tiyatrosu)”da oyunculuğu ile göz doldurdu. Daha sonra Özel bir dergi için Tv’de hazırlanan “What a Women Wants (Kadınlar Ne İster)” adlı programda yer aldı. Şimdi ise Dankook Üniversitesi'ne lisede de beraber okuduğu Kim Hyung Jun ile devam etmekte. (Jung Min'in okuduğu bölüm Otel Yöneticiliği Bölümü )
Park Jung Min, “Grease Müzikali”ndeki 'Danny Park' rolüni kazanabilmek için çok çalıştı. Çalışmaları sayesinde En İyi Müzikal Yeteneğin seçildiği yarışmada Yesung (Super Junior) ve diğer güçlü rakiplerini geride bırakarak “Altın Bilet Ödülü”nü aldı ve rolü oynamaya hak kazandı.
Jung Min’in ayrıca, “Royal Avenue” adlı online alışveriş merkezinin sahibidir. Online alışveriş merkezi olarak başladığı mağazasını Nisan ayında Güney Kore’de bir kafede küçük bir defile düzenleyerek tanıttı. Temmuz ayında ise Çin’de küçük bir mağaza açtı. Açılışta Park Jung Min, Çinli müşterileri için bir sürpriz hazırladığını ifade etmiştir.
10 Ağustos 2010’da bağlı olduğu yapım şirketini değiştirerek CNR Media ile anlaşma sağlamıştır. Bu şirket Tayvan şirketi “Comic-Ritz” ve Kore şirketi “ROY MEDIA” ortaklığından oluşur.
CNR Medya göre, “Park Jung Min, Güney Kore’de her yere ulaşmak ve Asya’da daha geniş kitlelere ulaşmak için bizi tercih ederek, anlaşmayı imzalamıştır. Gelecekte Asya’da sağlam bir konumda olacaktır. Ayrıca Jung Min, SS501'in Jung Min'i olarak SS501’in her faaliyetine katılacaktır. SS501 faaliyetleri onun için öncelikli ve önemlidir.”
Son olarak solo kariyerine Japonya'da 18-23 Kasım 2010 arası rol aldığı "Bonds of Boys" Müzikali ile devam etmiştir.
CNR Media bandrollü ilk solo albümü “Not Alone” 25 Kasım 2010’da çıkması gerekiyordu. Ancak Kuzey Kore’nin, Güney Kore’ye saldırması albümün çıkış tarihini 20 Ocak 2011’e ertelenmesine neden oldu. Bu erteleme sayesinde albüme “Alone” şarkısı da eklendi. CNR Media albüme yeni şarkının eklenmesinin yanı sıra, albümün fiyatının da değişeceğini Park Jung Min'in Resmi Sitesinden duyurdu.


Kim Hyung Jun
İlk çıkışını SS501 ile 2005 yılında yaptı ve grubun en genç üyesi maknaesi olduğu için ona çoğunlukla "baby" denildi. Grubun en küçüğü olduğu için diğer üyelerin zorbalıklarına maruz kaldı. (Wikinin yalancısıyım. ) Park Jung Min'i mini konserinde ve solo klip çekimlerinde Jung Min'i ziyaret etti. Jung Min'de onu ziyaret etti, böylelikle birbirlerini desteklediklerini ve birarada olduklarını gösterdiler.
Kim Hyung Joon (3 Ağustos 1987 doğumlu) Koreli pop şarkıcısı, disk jokey ve SS501'in en genç üyesidir. Kardeşi Ki Bum U-KISS grubunun eski üyesidir. Dankook Üniversitesi Koleji'ne bağlı Lisede Park Jung Min ile okudu.
DSP Entertainment ile grubun sözleşmesi bitince solo kariyer yapmak için SPlus Entertainment ile sözleşme imzaladı.
Kardeşi Kim Ki Bum ile "Piro-Piro" adında bir alışveriş sitesi açtı. (HnB Company) İlk müzikali "caffeine" ile tiyatro hayatına başlayan Hyung Jun müzikalde çalışkan avukat rolünü oynadı. Kan Mi Youn "Paparazzi" klibinde oynadı. Japonya'da solo albüm için AVEX Entertainment ile sözleşme imzaladı. Solo albümü olan "My Girl"ü 8 Martta yayınladı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 23 Ocak 2013 17:26
In science we trust.