Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
29 Nisan 2012       Mesaj #5
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Yeşilay'ın Faaliyetleri

5 Mart 1920’de kurulan ve bugüne kadar devletin yanında milletin hizmetinde olarak, tertemiz mazisi olan Yeşilay Cemiyeti, sivil toplum kuruluşu olduğu halde anayasanın 58. ve 59. maddesini yerine getirmektedir. Sloganı senenin her haftası Yeşilay Haftası olarak bütün imkanları ile hizmet etmekte ise de, 67 hedefini gerçekleştirebilmek için maddi imkanları şu an için yetersizdir. Kötü alışkanlıklarla mücadele hepimizin görevidir.

Yeşilay Cemiyeti her yıl Genel Merkez, şubeleri ve temsilcilikleri ile çoğunluğu konferans olmak üzere bine yakın konferans, radyo ve televizyon konuşması, açık oturum, gazetelerle röportaj ve Yeşilay Dergisi ile hizmetini sürdürmektedir.

Yeşilay Cemiyeti şu ana kadar devletten ya da başka kuruluştan yardım almamıştır. 1974’den bu yana ise Cağaloğlu’ndaki Yeşilay işhanının mütevazı geliri ile faaliyetine devam etmektedir.
Yeşilay kaynak bulmak için çalışmaktadır. Kaynak arayışı için harcanan zaman kötü alışkanlıklarla mücadeleye tahsis edilmiş olacaktır. Yeşilay Cemiyeti sivil toplum kuruluşu ve kamu yararına bir dernektir. Vekiller Heyetinin 19.9.1934 gün 2- 1288 sayılı kararı ile umumi menfaatlere hadim cemiyet olarak kabul edilmiştir. Yeşilay Cemiyetine tahsis edilecek bir fon geleceğimizin teminatı olan gençliğe hayırlı bir yatırım olacaktır.
  • Yeşilay, ülke çapındaki bütün şube ve temsilcilikleriyle hizmete hazırdır
  • Yeşilay’ın görevi, devletimizin yükünü hafifletmektir.
  • Yeşilay, her zaman devletimizin ve milletimizin yanındadır.
  • Yeşilay’ın misyonu, bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklar hakkında koruyucu, bilgilendirici ve uyarıcı bilgiler vermek ve çocuklarımızı gençlerimizin sağlıklarını korumaktır, onları tehlikelere karşı bilinçlendirmektir.
  • En iyi korunma yolu hiç başlamamaktır.
  • Bir bağımlının tedavisi için, milyarlar gerekirken, önceden tedbir almak ve hiç başlatmamanın maliyeti çok düşüktür. Güçlü bir sivil toplum örgütü ve devletimiz bu işin üstesinden gelebilir.
  • Yeşilay’ın vizyonu bağımlılıkları minimum seviyeye indirmektir.
  • Yeşilay, okullardaki yeşilay kollarını, yeşilay kulübü üyelerini ülkenin en aktif kulübü haline getirecektir.
  • Yeşilay, ciddi projeler üretmekte ve bunları yapmak için harekete geçmiştir.
  • Yeşilay, binlerce gönüllüsü ile, ülkemizin sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir geleceği kavuşması için çalışmaktadır.
  • Yeşilay faaliyetleri çığ gibi büyümekte ve yeni kurulan gençlik kulübüne üye yağmaktadır.
  • Yeşilay’ın kapısı hizmet etmek isteyen bütün kişi, kurum ve kuruluşlara açıktır.
  • Uyuşturucu gibi fert ve toplum sağlığını tehdit eden maddelerin üretimi, dağıtımı, kullanımı, satışı suç iken sürekli müşterileri artmaktadır. Buna karşılık bizlerin elinde her türlü imkân varken, gerekli mücadeleyi mutlaka yapmalıyız.
  • Yeşilay bu iş için hazırdır.
Türkiye Gazetesi - M.Necati Özfatura


Türkiye Yeşilay Eğitim Sorumlusu Arif Çifci, Ünye Temsilcisi Arif Takıcı ile birlikte tanıtım toplantısı düzenleyerek, Yeşilay’ın amacı ve faaliyetlerini anlattı.

Çifci, Yeşilay’ın faaliyetlerine ilişkin ise şöyle konuştu; “Yeşilay bağımlıların değil, bağımlılık yapan madde üreticilerinin düşmanıdır. Bu büyük düşmana karşı savaşabilmek, bağımlıları kurtarabilmek ve ilk kullanıma engel olabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Dergiler çıkarıyor, afişlerimizle sokakları, caddeleri, okulları süslüyoruz. Broşürler, kitaplar, etiketler, çıkartmalar, rozetler basıp dağıtıyoruz. Okullarda ve talep eden kurumlarda “Sağlık Seminerleri” tertipliyor, insanlarımızı bilinçlendiriyoruz. Tiyatro oyunlarımızla mizahi ve etkili bir şekilde madde bağımlılarının neler yaşadıklarını, içlerine düştükleri halleri öğrenci kardeşlerimize canlandırarak anlatıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında organize oluyor, Yeşilay şube ve temsilcilikleriyle Türkiye’yi sarmalamaya çalışıyoruz. Karikatür, resim, şiir yarışmaları, münazaralar düzenliyor, uçurtma şenlikleri yapıyoruz. Yeşilay içerikli on binlerce kırtasiye malzemesini çocuklarımıza ulaştırıyor, yedi yaşındaki körpecik dimağların okul çevresinde sigara içmesini değil, dergilerimizi okuyarak, mesaj ve sloganlarımızla ellerindeki kalemle Yeşilaycı gençler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Bu arzumuza engel olabilecek, geleceğimizin teminatı gençlerimizi kumar ve alkol bataklığına, sigara bağımlılığına itecek kuruluşları deşifre ediyoruz. Haklarında yasal işlem yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Okullara isimleri verilen alkol üreticisi firmaların isimlerinin okullardan silinmesi için davalar açıyoruz. Her tür bağımlılık yapan maddenin üretiminin “İnsanlığa karşı suç” kategorisi içine girmesine çalışıyoruz.


theMira