Arama

Yasaklı Filmler - Tek Mesaj #1

tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
22 Mayıs 2012       Mesaj #1
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
YASAKLI FİLMLER ve GİZEMLİ ÇEKİCİLİĞİ
Sinema çok yönlü bir sanat. Küçücük bir böceğin yaşamından, tüm gezegenin tehlike içinde olmasına kadar her türlü hikayeyi bize gösterebiliyor. Kendi içinde bu çok yönlülüğünü türler içinde seyirciye ulaştırıyor. Yalnız bazı filmler var ki şu ya da bu türe sokulamıyor, zamanla kendine yeni bir isim veriliyor: Yasaklı Film. Bu tarz filmler aslında tek bir türe hizmet etmiyor. Genellikle korku, şiddet, cinsellik, dram gibi türlerden beslense de aslında birçok türden malzemeyi önümüze koyuyor.

Niye yasaklı bu filmler? Yasaklı kavramı ülkeden ülkeye değişse de bu filmler tüm dünyada yasaklanıyor. Barındırdığı içerik nedeniyle akıl ve ruh sağlığına ciddi boyutlarda zarar verecek görüntüler içermesi yasaklanmasına neden oluyor. Yalnız bu noktada yasak kelimesinin cezbediciliği ortaya çıkıyor. “Acaba neden yasaklandı?”,“Acaba ne gösteriyor?” gibi sorular zamanla filme olan talebi arttırıyor ve internet ortamlarında ve sinefillerde – film berbat da olsa ki çok fazla yasaklı film izlememe karşın içlerinden çok azı iyi denilebilecek düzeyde - filmi izleme iştahını kabartıyor. Bir de izleyenin günlük yaşantısında görmediği veya görmeyeceği olayları ve durumları içten içe görme isteği ayrıca kan, şiddet, cinsellik gibi ilkel dürtülerini psikolojik olarak bastırması filme olan talebi arttırıyor. Kendi açımdan baktığımda “Yönetmen ve ekip ne kadar ileri gitmiş, hangi aşırılıklara varmış, insanlar hangi uçlara kadar gitmiş?” gibi soruların cevaplarını görebilmek için izliyorum. Sonuçta izlediğimiz bir film fakat o filmi başından sonuna kadar oluşturan insanlar canlı kanlı aramızda ve biliyorum ki çoğu bir şeyler anlatmak peşinde değil. Nasıl sansasyonel olurum, nasıl ismimi duyururumun peşinde ama yine de izlemek, izlememekten daha baskın geliyor. Ama hala soruyorum bir yönetmen niye ekranda göstermek ister?
İnternet üzerinde birçok liste mevcut. Arama motorlarını yasaklı filmler listesi yazmanız yeterli. Yalnız izleme isteğiniz varsa önce midenizin sağlam, bilinçaltınızın kapalı, kalbinizin rahatsız olmaması gerekli.
Kendimce, izlenmemesi gerekli 10 filmlik bir liste yaptım. Hiçbir filmi övmüyorum, bu filmlerden uzak durun.
  • Salo or The 120 Days of Sodom (4 kodaman ve onların kendilerince zevk-ü sefası)
  • Cannibal Holocaust (Gerçekçi bir şiddet ritüeli)
  • A Serbian Film (Cinselliğin uçlarında dolanıyor)
  • Sweet Movie (Gerçeküstücü bir iğrenç gerçeklik)
  • Scrapbook (Erkeğin kadın üzerindeki şiddeti)
  • Pink Flamingos (Pislik nasıl bir şey?)
  • Nekromantik (Ölüleri de severler)
  • Baise-moi (Kadının erkek üzerindeki dişilik şiddeti)
  • Irreversible (Rahatsız edicilik)
  • AugustUnderground’s Mordum (Film demeye bile bin şahit, iğrençlik seremonisi)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.