Arama


ThePiyanist - avatarı
ThePiyanist
Ziyaretçi
25 Mayıs 2012       Mesaj #1
ThePiyanist - avatarı
Ziyaretçi
Facebook Virüslerinden Kurtulma Yöntemleri
MsXLabs.org

Facebook virüslerinden nasıl kurtulurum?

Uzun süredir sürekli yazmaya niyetlendiğim, fakat bir türlü vakit bulupta yazamadığım "Facebook virüslerinden kurtulmanın yolları" hakkında birkaç işe yarar bir şey daha buldum sanırım. Gerek yorumlardan, gerekse gelen maillerden anladığım kadarıyla çok sayıda kullanıcının aynı sıkıntıları çektiği apaçık ortada. Umarım yazacaklarım işinize yarar.

Sevgili dostlarım, yazacaklarım sadece ve sadece duvarında saçma sapan beğeniler veya saçma video ve bağlantılar paylaştığını gören arkadaşlarım için, bu dertten kurtulma yazısıdır. Hesabı kapanan, hesabı donan, giriş yaparken şifresi geçerli olmayan arkadaşlarım için henüz elle tutulur birşeyler bulamadım. Yakındır bulmam.

Aramızda duvarında açık saçık iletiler; “kartopu oynayan bikinili kızlar” veya “Arkadaşlar Ygs İptal Edilmiş Duydunuz mu Lütfen İzleyin ve Paylaşın” diye bağlantılar paylaştığını görenler var. Hatta “yağ yakıcı, zayıflatıcı, boy uzatıcı, sigara bıraktırıcı” diye elinoğlunun bedavadan reklamını yapmak zorunda kalanlarımız bile var.

Bunlardan kurtulmanın en iyi yolu öncelikle buradan girerek, son zamanlarda eklediğiniz, ya da artık kullanmak istemediğiniz uygulamaları sağ taraflarındaki x’e basarak kaldırmak. Sonra, sağ üst menüde Anasayfa’nın yanında Profil yazan yere tıklayarak siz göndermişsiniz gibi gözüken sahte gönderilere bakın. Bulduklarınızın üzerine mouse ile yaklaştığınızda gönderinin sap üst köşesinde "x" işaretini göreceksiniz. O çarpıya tıkladığınızda eğer sizden gelen normal gönderim ise;
  • Gönderiyi kaldır
  • Spam olarak işaretle
  • Gönderiyi şikayet et…
şeklinde bir menü açılır. Eğer sizin adınız kullanılarak gönderilmiş, sizinle ilgisi alakası olmayan virüs-sahte gönderi ise menü şöyledir:
  • Gönderiyi kaldır
  • Laliloo’u engelle
  • Spam olarak işaretle
  • Kötüye kullanımı şikayet et…
yazar. (Laliloo kısmını ben uydurdum, sizde farklı bir sey yazacaktır…)

İşte buradan önce gönderiyi şikayet et’i tıklayın, spam veya sahtekarlık’ı seçerek GÖNDER deyin. Sonra da bilmemneyi engelle kısmına tıklayarak açılan pencerede ENGELLE’ye tıklayın. İşlem tamamdır.

Bilmediğiniz uygulamaları yüklemeyin, sayfa bilgilerinizi ve özel bilgilerinizi paylaşmanızı isteyen uygulamalardan uzak durun. Tanımadıgınız insanları eklemeyin, saçma sapan yerlere yorum yazmayın. Garip garip sayfalara tıklamayın, kesinlikle böyle sayfa ve uygulamaları “beğen”meyin.

Facebook
'da güvenliğiniz için dikkat etmeniz gereken kurallarla alakalı yazım için buraya bir gözatabilirsiniz.

Facebook
virüsünden programla kurtulmak için buradaki yazıma bakınız.

Virüs yüzünden hesabı kapanan, hesabı geçici donan veya şifresi geçerli olmayan arkadaşlarım için araştırmalarım sürüyor. Elle tutulur birşeyler bulursam siz değerli dostlarımla paylaşacağım. Umarım yazdıklarım işinize yarar.

Kalın sağlıcakla…
Yazımda kullandığım bazı bilgiler için "ipekag.wordpress.com"a teşekkürler.

Alıntıdır Arkadaşlar.

Sorununuz varsa bir yol diye var ama onu şimdilik bulamıyorum bulunca paylaşıcağım.
Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 12:54 Sebep: Güncellendi.