Arama


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
22 Ekim 2006       Mesaj #2
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de Oryantiring

Oryantiring Türkiye'de askerler, polisler, izciler, üniversitelerin spor bölümleri gibi kendi içlerine kapalı çevrelerde 1970'li yıllardan beri yapılmaktadır Oryantiring'in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşmasını, her yaştan, her cinsten ve her meslekten insanlar tarafindan yapılir hale gelmesini arzu eden bir grup sporsever ilk kez 5 Aralık 1999 tarihinde bir araya gelmiştir. Her iki haftada bir düzenli olarak yapılan etkinliklerin 74. cusu 27 Nisan 2003 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerden her yıl dört tanesi ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış kupası olarak yarışma şeklinde organize edilmektedir. Etkinliklere katılan sayısı giderek artmaktadır. Çeşitli zamanlarda etkinliklere katılanların sayısı 3000 kişiyi aşmıştır. Yapılan etkinlik ve yarışmalar pekçok kez yazılı ve görsel basında yer almış, bu haberler Oryantiringin tanıtımında çok yararlı olmuştur. Bu faaliyetler ile ilgili olarak index adresinden bilgi alinabilir.
Oryantiringin tanıtılması için çaba sarfeden ve bu amaçla etkinlik düzenleyen bir başka grup sporsever de İstanbul’da Mayıs 2000'de bir araya gelmiştir. Istanbul Oryantiring Grubu her hafta faaliyet yapmaktadir. İstanbul’da yapılan etkinliklerin en önemlilerinden birisi sponsor firma Johnnie Walker tarafından tüm ülkede yoğun bir tanıtım kampanyası yapılan ve 120000 başvuru arasından seçilen 150 kişinin yarıştığı Kapalıçarşı Oryantiring yarışması olmuştur. İstanbul'da yapılan etkinlikler de yazılı ve görsel basında yoğun olarak yer almıştır. Bu faaliyetler ile ilgili olarak http://www.istanbulorienteering.org adresinden bilgi alinabilir.
ULUSLARARASI ORYANTİRİNG FEDERASYONU'NA ÜYE OLUNMASI...
Uluslararası Oryantiring Federasyonu`na Yapilan başvuru değerlendirilmiş ve 12-13 Ekim 2001’de Helsinki’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda başvuru kabul edilerek özel üyelik (associate member) onaylanmıştır. Böylelikle federasyona üye ülke sayısı 60’a yükselmiştir. (Daha sonraki katilimlarla bu sayi 62’ye yükselmiştir.)

TURKIYE'DE ORYANTIRING FEDERASYONU
Türkiye'de de Oryantiring Federasyonu kurulması için 05/05/2001 tarihinde yazı ile GSGM'ne başvurulmuştur. Yapılan çeşitli değerlendirmelerden sonra GSGM Merkez Danışma Kurulu'nun 22/03/2002 tarihli toplantısında Oryantiring sporu icin ayrı bir federasyon kurulması yerine Dağcılık federasyonu bünyesinde faaliyet gosterilmesi kararlaştırılmıştır. Federasyonun yaptığı çalısmalar web sitesinin diğer bölümlerı içinde ayrıntılı olarak yer almaktadır.



Kaynak=http://www.oryantiring.org
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.