Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
27 Ekim 2006       Mesaj #2
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
RUS UZAY ARACI SONUNDA UUİ'YE KENETLENDİ



MOSKOVA - Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlenmesinde sorun çıkan Rus uzay aracı Progress, sonunda UUİ'ye kenetlendi.
Rus Uçuş Merkezi (Tsoup) yetkilileri, UUİ'ye erzak getiren ve ilk kenetlenme girişimi başarısız olan Progress uzay aracının, ikinci girişimde başarıyla UUİ'ye kenetlendiğini söylediler.
Rus uzay gemisinin, kenetlenme işlemi sırasında çıkan sorunun, kargo aracının anteninin katlanmamasından kaynaklandığı bildirilmişti.



YENİ UZAY TURİSTİNİN SEYAHATİ MART'TA



CAPE CANAVERAL - Beşinci uzay turisti olacak Macar Charles Simonyi'nin seyahati mart ayında olacak.
Seyahati ayarlayan Space Adventures şirketi, servetini bilgisayar yazılımından elde eden Simonyi'nin 9 Mart'ta Rus Soyuz uzay aracıyla seyahatine başlayacağını belirtti.
8 gün sürecek seyahat için 20-25 milyon dolar ödeyen Simonyi'nin Rusya'da eğitimde olduğu kaydedildi.
Dördüncü uzay turisti İran asıllı iş kadını Anuşeh Ensari 10 günlük seyahatinden geçen ay dönmüşt



MICROSOFT'TAN ÜCRETSİZ YENİ GÜVENLİK YAZILIMI




ANKARA - Yazılım şirketi Microsoft, Windows Defender adlı yeni bir "spyware-casus programları engelleme" hizmeti sunmaya başlayarak, ücretsiz yazılım yelpazesini genişletti.
Telefon destekli yeni casus yazılım programını hizmete sunarak, Lavasoft'un ücretsiz anti-casus yazılımını ücretsiz indirme olanağı sağlayan Google'ı bu alanda yakalama fırsatı elde eden Microsoft, bir yandan da anti-casus ve anti-virüs yazılımlarını satan şirketlerle arasındaki mücadeleyi canlandıracak.
Microsoft'un internet sitesinden ücretsiz indirilebilecek Windows Defender, Microsoft'un ocakta çıkacak ve çok sayıda anti-virüs ve anti-casus programı içeren bir "güvenlik merkezi"ne sahip yeni işletim sistemi Vista ile uyumlu olacak.

a.a
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.