Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Eylül 2012       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) / Peygamberlerin En Üstünü

Peygamber efendimiz, Peygamberlerin en üstünü ve sonuncusudur. Allahü teâlânın yarattığı varlıkların en şereflisi Muhammed aleyhisselâmdır. Her şey O’nun hürmetine yaratıldı. O, Allahü teâlânın resûlü, son peygamberidir. Allahü teâlâ bütün peygamberlerine ismiyle hitâb ettiği hâlde, O’na “Habîbim” (sevgilim) diyerek hitâb etmiştir. Nitekim Allahü teâlâ bir hadîs-i kudsîde: “Sen olmasaydın, hiçbir şeyi yaratmazdım!” buyurdu. Bütün mahlûkâtı O’nun şerefine yaratmıştır. Allahü teâlâ kullarına râzı olduğu ve beğendiği yolu göstermek için çeşitli kavimlere zaman zaman peygamberler göndermiştir. Muhammed aleyhisselâmı ise son Peygamber olarak bütün insanlara ve cinlere gönderdi. Bunun için Peygamberimize “Hâtem-ün-nebiyyîn” ve “Hâtem-ül-Enbiyâ” denilmiştir.

Her peygamber, kendi zamânında, kendi mekânında, kendi kavminin hepsinden her bakımdan üstündür. Muhammed aleyhisselâm ise, her zamanda, her memlekette, yâni dünyâ yaratıldığı günden kıyâmet kopuncaya kadar, gelmiş ve gelecek bütün varlıkların, her bakımdan en üstünüdür. Hiçbir kimse hiçbir bakımdan O’nun üstünde değildir. Allahü teâlâ her şeyden önce Muhammed aleyhisselâmın nûrunu yaratmıştır.


Kaynak : Dinimizislam


Alıntı

Hz.Muhammed'e (S.A.V.) verilmiş en büyük mucize nedir?

Peygamber Efendimize (S.A.V.) verilmiş olan en büyük mucize Kur'an-ı Kerim dir.Aşağıdaki bağlantıyı inceleyin.

Hz.Muhammed (S.A.V.)'in Doğumundan Önce ve Sonra Gösterdiği Mucizeler

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba. Hz.Muhammed'e (S.A.V.) güzel ahlakından dolayı ona verilen ad nedir ?? lütfen cevaplayın çok onemlı

Peygamber Efendimiz (S.A.V) Güzel ahlakı,zekiliği,insanlara karşı tutumu,hoşgörülülüğü,ticaretteki dürüstlüğü,doğruluğu,işbilirliği,güler yüzlü oluşu...gibi daha bir çok güzel hasletleri kendinde bulundurduğu için Mekkeliler tarafından ''Muhammedül Emin'' olarak anılmıştır.
Son düzenleyen nötrino; 19 Ağustos 2013 10:59