Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
21 Eylül 2012       Mesaj #5
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya çok az bir miktar uyuduktan sonra kalkıp kılınacak nâfile namaza“gece namazı (salâtü’l-leyl)” denir. Bir süre uyuduktan sonra, gecenin yarısından imsâk vaktine kadar kalkılıp kılınırsa, bu namaza “teheccüd” denir.

Teheccüd namazı, iki, dört, altı ve sekiz rekât olarak kılınır. Her iki rekâtta bir selâm verilmesi daha faziletlidir.

Teheccüd namazı, Peygamberimiz (s.a.s) için farz idi.
Farz oluşu şu ayete dayanır:

“Ey Muhammed! Gecenin bir bölümünde uyanıp, sırfsana mahsus fazla bir ibadet olmak üzere, teheccüd namazıkıl. Rabbinin seni Makam-ı Mahmud’a göndereceğini ümitedebilirsin.” (İsrâ, 17/79)

Teheccüd namazına diğer mü’minler de teşvik edilmiştir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz,
“Her kim geceleyin uyanır, hanımını da uyandırır ve ikirekat namaz kılarsa, Allah’ı çok zikreden erkekler ile kadınlardan yazılırlar” buyurmuştur. (Ebû Davud, Salât, 307)

Peygamberimiz (s.a.s.), teheccüd namazı kılmak üzeregeceleyin kalkınca şu duayı okumuştur:

‫اَللهم ربنَا لك الحمْ دُ، أَنْت قيم السموات والَرْ ض ومنْ فيهن ولك‬
‫الحمْ د لك ملك السموات والَرْ ض ومنْ فيهن ولك الحمْ د أَنْت نور‬
‫السموات والَرْ ض ومنْ فيهن ولك الحمْ د أَنْت الحق ووعْ دك الحق‬
‫ولقاؤك حق وقوْ لك حق والجنة حق والنار حق ومحمد حق، والساعة‬‫حق‬
‫اَللهم لك أَسلمْ ت وبك ٰامنْ ت وعليْ ك توكلت وإِليْ ك أَنَبْ ت وبك‬
‫خَ اصمْ ت وإِليْ ك حاكمْ ت فَاغفرْ لي ما قدمْ ت وما أَخرْ ت وما أَسررْ ت‬
‫وما أَعْ لنْ ت أَنْت المقدم وأَنْت المؤَخر ل إِله إِل أَنْت‬َ

okunuşu: “Allahümme Rabbenâ lekel-hamdü entekayyimüs-semâvâti vel-ardi ve men fîhinne. Ve leke’lhamdü. Leke mülküs-semâvâti vel-ardı ve men fîhinneve lekel-hamdü ente nûrus-semâvâti vel-ardi ve men fîhinne ve lekel-hamdü, entel-hakku ve va’dükel-hakku ve likâ’üke hakkun ve kavlüke hakkun vel-cennetühakkun ven-nârü hakkun ve Muhammedün hakkunves-sâatü hakkun.

DUALAR


Allahümme leke eslemtü ve bike âmentü ve ‘aleyke tevekkeltü ve ileyke enebtü ve bike hâsamtü ve ileykehâkemtü, fağfir lî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü ve mâ esrartü vea’lentü entel-mukaddimü ve entel-muahhiru lâ ilâhe illâ ente.”

Anlamı: “Allah’ım! Hamd sanadır! Sen bütün gökleri,yeri ve onlardakileri ayakta tutansın. Hamd sana mahsustur.Göklerin, yerin ve onlarda bulunanların maliki Sensin. Hamd sana mahsustur. Sen göklerin, yerin ve onlarda ne varsa hep sinin nûrusun. Hamd Sana mahsustur. Sen Hakk’sın. Senin va’din de hak, sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet dehak, cehennem de hak, peygamberler de hak, Muhammed dehak, kıyamet saati de hak.

Allah’ım! Sana teslîm oldum, Sana îmân ettim, Sana tevekkül ettim ve Sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sanadayanarak mücâdele ettim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul ettim, benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da, açık yaptıklarımıda mağfiret et. Öne alan da sensin, geriye bırakan da sensin.Senden başka ilâh yoktur.” (Buhârî, Teheccüd, 1; Tirmizî, De’avât 29)
Son düzenleyen perlina; 7 Aralık 2016 14:16
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....