Arama


adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
26 Kasım 2012       Mesaj #4
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Peygamber (s.a.v)'i Sevmek

Peygamberimizi sevmek, imanın gereklerindendir. Bir Müslüman nasıl olur da Peygamberini sevmez? O, nura ve imana ulaşmanın, küfür ve ateşten kurtuluşun sebebi değilmidir?

"Ben size; çocuğunuzdan, babanızdan ve bütün insanlardan daha sevimli olmadıkça iman etmiş olamazsınız." (Buhari,Müslim)

İnsanın kendinde duyduğu sevgi, Peygamber sevgisini geçemez. Herkes, Peygamber s.a.v sevdiğini idda ediyor; fakat mesele sevme iddası değil, geröekten sevme meselesidir.Çünkü emrettiğini tutmak, yasakladığından uzak durmak, bid'atten sakınmak ve ancak Yüce Allah'a kulluk etmek, Peygamber s.a.v sevmenin gereklerindendir Bundan dolayı Peygamber s.a.v şöyle buyurmuştur "Ümmetimin hepsi cennete girecektir. Yüz çevirenler müstesna." "Ey Allah'ın resulü! Yüz çevirenler kimlerdir?" dediler "Bana itaat eden cennete girer. Bana isyan eden, yüz çevirmiştir." buyurdu. (buhari)

Peygamber sav şöyle buyuruyor: "Kim bizim şu işimizde (dinimizde) bulunmayan birşey ortaya koyarsa o kabul edilmez."(buhari, müslim) Bid'atlerle ilgili bu uyarıya rağmen, bazı insanlar Allah'on dininden olmayan şeyler (bid'atler) çıkarırlar bunların, Peygamber sav duydukları sevginin delillerinden olduğunu iddia ederler, hadis uydurup Peygamber sav'e nisbet ederler. "Biz onun için yalan söyledik, ona iftira etmedik." derler. Bu en büyük yalan, iftiradır. Çünkü Yüce Allah'ın dini, mükemmeldir, onların yalan ve saçmalıklarına ihtiyacı yoktur.

"Ashabıma sövmeyin! Biriniz uhud dağı kadar altını sadaka olarak verse, onların verdiği bir avuç sadakaya hatta yarısına erişemez." (buhari,müslim) buyurmasına rağmen bazı kimeler ashabına sövüyor, bunu Rasulullah sav'e duydukları sevgiden dolayı yaptıklarını söylüyorlar.

Kendisi hakkında aşırı gidilmesini yasaklamıştır.Ancak baz insanlar ondan rızık hastalara şifa,tehlikelerden kurtuluş ve sadece Allah'tan istenen başka şeyler isterler. Sonrada bunun Peygamber sav'e duydukları sevginin delillerinden olduğunu iddia ederler. Doğrusu bu; cehalet, şirk, Allah'a ve elçisine karşı çıkmanın işaretlerinden biridir..

ömr-ü bahar