Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
25 Aralık 2012       Mesaj #17
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Dünya bayraklarindan bahsedilecek birçok Avrupa ülkesi ve Kuzey Amerika ülkesi var ama Türk Dünyasini temsil eden Kirgizistan,özbekistan ve Türkmenistan bulunmuyor bu biraz ayip oluyor bence düzeltilmeli.Mustafa

^ Öncelikle "ayıp" kelimesi biraz sert olmuş. Ülke bayraklarını güncel takip etme şansımız maalesef olamıyor. Ancak talep edilmesi halinde aksatılmadan ekleniyor.


Kırgızistan Bayrağı
Kırgızistan bayrağı, Kırgızistan'ın SSCB'den ayrıldıktan sonra 3 Mart, 1992'de kabul ettiği milli bayraktır.
Kırmızı fonda, sarı bir güneşten oluşur. Güneşin 40 ışını, 40 Kırgız boyunu temsil eder. Güneşin içindeki yolların kesişimi, geleneksel Kırgız çadırının üstten görünümünü temsil eder. Kırmızı zemin ise barışı ve dürüstlüğü temsil etmektedir.

Ad:  Kirgizistan.svg.jpg
Gösterim: 1933
Boyut:  18.1 KB


_____

Özbekistan Bayrağı

Özbekistan bayrağı, Özbekistan'ın resmî bayrağıdır. Bayrak ölçüsü 1:2'dir.
Özbekistan bayrağının sembolik anlamı için pekçok teori ileri sürülmüştür.
Bunlardan bir tanesine göre, 12 yıldız Özbek vilayetlerini; mavi zemin Türklüğü, beyaz zemin adaleti, yeşil zemin ise konukseverliği temsil etmektedir. İki ince kırmızı çizgi ise "güçlü olmak"ı anlatmaktadır. Yarım ay ise, "yenilenme"yi anlatmaktadır.
Başka bir görüşe göre 12 yıldız; 12 takvim ayını ya da burcu anlatmaktadır. Yarım ay İslamı simgelemektedir. Beyaz zemin ve renkler pamuğu, yani ülkenin ana sembolünü anlatmaktadır.
Başka bir görüşe göre, mavi suyu, beyaz barışı, yeşil ise doğayı simgeyi temsil etmektedir. Kırmızı şeritler ise bu özellikleri birleştiren yaşam gücünü temsil etmektedir.

Ad:  Ozbekistan.svg.png
Gösterim: 1413
Boyut:  3.5 KB


_____

Türkmenistan Bayrağı

Türkmenistan bayrağı, 1991 (bağımsızlığını ilan ettiğinde) tarihinde "ulusal bayrak" olarak kabul edilmiştir. Bayrağın sol tarafında kalın bir şerit olarak uzanan "Türkmen halısı" motifi yer almaktadır. Türkmen halısı ve yeşil zemin Türkmen tarihini simgelemektedir. Çapraz olarak dizayn edilen yarım hilal İslamiyeti, beş yıldız ise Türkmen vilayetlerini simgelemektedir. Halı motifleri ise Türkmen boylarını simgelemektedir. Ay ve yıldız motiflerine Türk halklarının kullandığı bayraklarda sıklıkla rastlanılmaktadır.

Ad:  Turkmenistan.svg.png
Gösterim: 1985
Boyut:  57.0 KB
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!