Arama


plum - avatarı
plum
Ziyaretçi
25 Şubat 2013       Mesaj #55
plum - avatarı
Ziyaretçi
Kuran-ı Kerim metninin tamamlanması, 610 – 632 yılları arasında indirildi. 13 yıl Mekke’de daha sonra Medine’de devam etmiştir. İlk inen âyetler inananları okumaya, öğrenmeye, yazmaya ve araştırmaya sevkeder. 610 yılında bir gün Hz.Muhammed SAV. Hira dağına çıkmıştı. O esnada Vahiy meleği Cebrail geldi ve göründü;

Cebrail: Oku, dedi.
O: Ben okuma bilmem
Melek O’nu tuttu ve tekrar;
Oku; dedi.
O yine: Ben okuma bilmem diye cevap verdi. Çünkü o gerçekten okuma bilmiyordu.
Melek yine onu tuttu, ezercesine sıktı ve bıraktı;
Oku dedi.
Peygamberimiz: Ne okuyayım diye cevap verdi.
Cebrail: İnsanı alaktan yaratan Rabbinin adıyla oku. Oku, insana bilmediklerini öğreten ve kalemle yazdıran Rabbin Ekremdir. dedi. ( Alak suresinin ilk 5 ayeti de bu şekilde inmiş oldu.

23 yıl süresince devam eden vahiy süreci bu şekilde devam etmiştir. Peygamberimiz indirilen tüm ayetleri anında ezberliyor ve daha sonra diğer insanlara aktarıyordu. İnen ayetleri Vahiy Katipleri yazıyordu. Peygamberimiz vahyin yazılması işine çok önem veriyordu. Sure ve ayetlerin nereye yazılacağı Cebrail tarafından Peygamberimize iletiliyordu.

Her yıl Ramazan ayında o zamana kadar inen ayetleri Cebrail’e okuyarak kontrol ediyordu. Böylece Kuran-ı Kerim baştan itibaren herhangi bir unutma, hata ve yanlışlıktan korunmuştur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 22 Aralık 2016 16:04 Sebep: kırık link temizlendi sayfa düzeni