Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
28 Şubat 2013       Mesaj #9
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Telefonunuzla internete acılmanız için önce wifi özelliğiniz olmalı bu oldugunu var sayarak bu seferde evde kullandıgınız internet için kullanılan modemin wireless özeliğnin olması gerekiyor yani kablosuz yayın yapan modeli bu da tamamsa son işlem wifi şifresi buda eğer modem size aitse marka modeline göre modem arayüzüne girip kablosuz baglantı ayarlarına girip wifi şifrenizi öğrenebilir yada aktif değilse açar kendiniz şifre atayabilirsiniz.

Genellikle modem arayuzu 192.168.2.1 ip adresini tarayıcınıza yazdıgınızda modemin arayuzu gelir ve muhtemel arayuzune giriş şifresi sorar. Bunu bilmeniz gerekir. Bu sifre eğer orjinal şifresi değiştirilmişse kurulumu yapan kişiden almanız gerekiyor.

Bunlar genel olarak bu tip bağlantının yapılması presedurudur. Daha kısası evde eger laptopla baglanılıyorsa o laptopun kullandıgı sifre size lazım olan şifre ile aynıdır sorup istemekle bişi kaybetmezsiniz.

Ancak ortak internet kullanılıyorsa ve wifi baglantının yapıldıgı modem sizde değilse o modem sahibindende talep edebilirsiniz eğer bir ortaklığınız söz konusu ise.