Arama


Vlkn - avatarı
Vlkn
Ziyaretçi
11 Mart 2013       Mesaj #10
Vlkn - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hllkrky adlı kullanıcıdan alıntı

Bende bu konu ile ilgileniyorum, güneş panelleri için kurulan sistem oldukça büyük bir maliyet gerektiriyor. Ancak yeni teknolojinin zamanla panelleri ucuz bir konuma getireceği söyleniyot. İnternet üzerinde genel bir araştırma yaparken Evde Elektrik Üretimi, Rüzgar Enerjisi, Güneş Enerjisi, Enerji kaynakları, Yenilenebi sitesini buldum. Site içerisinde yer alan konularda ideal bir ev için kurulması gereken sistemin 10 bin tl civarında olduğu belirtiliyor. Bir anda bu kadar meblağı çıkarmak belki kolay değil, ancak sistemlerin ortalama 4 yıl içerisinde harcanan maliyeti geri getirdiği söyleniyor.

Sistem maliyeti konusunda site sahibi ile de iletişime geçtim. Siz de gerekli bilgileri site sahibi ile iletişim kurarak alabilirsiniz. Kendi evim için kurmak istediğim sistem konusunda birçok konuda yardım aldım, ancak hala 10 bin tl gibi bir maliyetin bütçem açısından nasıl bir durum sergileyeceği beni düşüdürüyor.


kardeş bende düşünüyorum ama apartmanda oturuyorum ben aylık 70 tl civarında elektrik parası ödüyorum
güneş paneli benim tahminim 10-15 bin arasında tutuyo. komple güneşten yararlansan bile geri dönüşümü de 10 bin tl desen 11 sene yapıyo tabi bu 10 senede de arada bi bakım falan derken 12-18 sene arasında değişiyo bu zamana kadar atıp yeniden alacağın malzeme de olursa bilmem artık. ben mi yanlış hesaplıyorum anlamadım ki . normal bi evden belki birazcık fazla elektrik kullanıyorum. elektronik alet çok nasıl olacak bu???