Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2013       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ali Ağaoğlu

Ağaoğlu, lise öğrenimini tamamladıktan sonra inşaat sektöründeki kariyerine başlayarak yaratıcı ve yenilikçi projeleriyle Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun temellerini attı. Daha lise yıllarındayken, kendi lisesindeki bir inşaat ihalesini kazanarak başarıyla tamamladı. Bir taraftan derslerine çalışırken bir taraftan da çalışanlarını denetleyerek gelecekteki başarılarına dair ilk ipucunu teşkil ediyordu. Bugüne kadar, tamamlanan ve teslim edilen konut, iş yeri, fabrika ve benzeri büyük yapılar 2 milyon metrekareyi aştı. 2009 yılının sonunda, Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından 10 bin konut birimi inşa edildi. Halen 12 bin adet konutun inşaatı sürdürülüyor. Ali Ağaoğlu, inşaat, turizm ve enerji sektörlerindeki başarılı yatırımlarıyla Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu Türkiye’nin en saygın ve en bilinen markalarından biri haline getirdi. 2009 yılında 1.2 milyon dolar olan Ağaoğlu Şirketler grubunun toplam gelirinin 2010 yılında 1.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor.


Yatırımların toplam değerinin 2010 yılında, 1 milyar dolar inşaat, 600 milyon dolar enerji ve 150 milyon dolar turizm olmak üzere toplamda 1.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ağaoğlu, 2015 yılına kadar 1000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu 12 bin çalışandan oluşan büyük bir aile.




BABAM İDOLÜMDÜR
“Benim en büyük idolüm babamdır”, diyor Ağaoğlu ve şöyle devam ediyor: “Liderim olmuştur. Arkadaşlarım orada burada gezerken ben mühendislerin başına gidiyordum. Çalışma şevkini de babamdan aldım. Hırsım vardır. Risk almayı severim. Ama hırsım, aklımın önüne geçmemiştir. Babamın “Parayı başının üzerine alırsan paranın ağırlığı seni çökertir, ama parayı ayağının altına alırsan seni yüceltir” sözü, benim hayat felsefem olmuştur.”

Ali Ağaoğlu ilk konut projelerini ise şöyle anlatıyor: “1980’ler toplu konut döneminin patladığı yıllardı. Binlerce konut yaptım. Fabrikalar kurdum. Turizme 1988 yılında girdim. Yine o zamanın şartlarına göre binlerce konut yaptım. Türkiye’de en büyük tuğla fabrikaları benimdir. O yönüm hiç bilinmez. Şu anda inşaatlarda kullandığım tuğlalar kendi tuğlalarım.”Ağaoğlu, My Concept projeleriyle tanındı. Ama ondan önce de 1980’li yıllarda 300-500 konutluk çok büyük inşaatlar yaptı. Ağaoğlu, My Concept projesiyle 5 yıldızlı otelde aranan tüm yaşam standartlarını orta gelirli insanların erişebileceği hale getirdi. Ağaoğlu, My Consept’le ilgili şu değerlendirmeleri yapıyor: “İnsanlar için konut başını sokacağı bir yer iken My Concept ile yaşam biçimi ve statü oldu. Bu tür projelerde en büyük engel arazi bulmaktır. O da zaten bende vardı. Sonuçta hızlı bir büyüme yakaladık.”

ALİ AĞAOĞLU’NUN BAŞARISININ SIRLARI

Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinde 6. sırada yer alan Ağaoğlu, başarısının sırlarını ve dünya görüşünü şöyle anlatıyor.

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Ali Ağaoğlu, “Türkiye’nin genç nüfusuna iş ve aş verilmezse sosyal olaylar kaçınılmaz olarak tırmanır. Buna karşın, gelir düzeyi artar, insanlar rahat yaşamaya başlarsa inanıyorum ki; bugün toplumumuzda yaıanan çekişmelerin, uyuşmazlıkların çoğu son bulur” diyor.



İş hayatına çok küçük yaşta adım attığını ve ilk ihalesini eğitim gördüğü lisede kazandığını söyleyen Ali Ağaoğlu, inşaatçı olan babasıyla yaşadığı kuşak çatışmasının kendisini motive ettiğini ve elde ettiği başarıda büyük pay sahibi olduğunu belirtti.

Babam çok iyi bir tüccardı. Ancak bana göre fazla muhafazakardı. Dünya görüşlerimiz ve iş anlayışlarımız örtüşmüyordu. Ben daha atak ve girişimci olmak istiyordum. 1977 yılında babamdan aldığım her şeyi kendisine iade ederek, tek başıma yola çıktım

İşini seven insanın başarısız olamayacağını iddia eden Ali Ağaoğlu, işini ve çalışmayı çok sevdiğini belirterek, çalışanlarıyla arasında bir gönül bağı bulunduğunu, ekibine daima güvendiğini ve takım çalışmasına inandığını söyledi. İş yaşamında daima kazan-kazan prensibiyle hareket ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “Her zaman para kazanmayı düşünemezsiniz. Biz, tüm projelerimizde tüketiciden yana tavır aldık. ihtiyaçları ve beklentileri çok iyi saptadık. 2001 yılında kriz nedeniyle tüm yatırımlar durmuşken, ‘oturup ağlamayacağız, iş yapacağız’ diyerek 5 projeye kazma vurduk ve 2 binin üzerinde konut sattık. Kriz döneminde ev alınmaz algısını yıktık. Hem biz hem de bizden konut alanlar kazandı” dedi. Ağaoğlu, “Ekonominin dışında her şeyi konuşuyoruz. Asıl öncelikli sorunumuzun bu olduğu gözden kaçırılıyor. Türkiye’nin genç nüfusuna iş ve aş verilmezse sosyal olaylar kaçınılmaz olarak tırmanır. Buna karşın, gelir düzeyi artar, insanlar rahat yaşamaya başlarsa inanıyorum ki; bugün toplumumuzda yaşanan çekişmelerin, uyuşmazlıkların çoğu son bulur. Ben Türkiye’nin gücüne inanan bir insanım” diye konuştu.