Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2013       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Amerikalı Thomas Alva EDİSON 1847 yılında Ohio eyaletinin Milan kasabasında doğdu. Annesi Samuel ve Nancy 'ydi. Thomas okuldayken daha üç ay geçmişti ama öğretmeni ona aptal diyerek okuldan uzaklaştırdı. Thomas'ın eğitimini annesi Samuel üstlendi. (Annesi Samuel aynı zamanda Kanada'da eğitim vermişti.) Thomas'da kitap sevgisinde büyük çaba gösterdi. Sonra evlerinin bodrumuna bir laborotvar kurdu. Edison on iki yaşında Grand Trunk treninde gazete sattı. Ayrıca bu dönemde bir alışkanlığı oldu; Ne zaman işi olmazsa bir köşede kestirirdi.
Edison trende ne bulursa okurdu ve bagaj kısmına küçük bir labrotvar kırup elden düşme bir matbaa makinesi ile terihte bir trende gazete yayımlayan ilk kişi oldu.
Edisonun kulakları bu dönemde onarılmaz bir zarar gördü.Edison, Ontario'nun Stratford kasabasında gece telgrafçısı oldu ama iş başında uyuyordu.
Stratford'dan ayrıldıktan sonta telgrafçı olarak iş aramaya başladı. Yirmi yaşına gelince ailesi onun adam olmayacağını anladı ama o gençlik yıllarındaydı.İlk buluşları arasında önemlilerden biri ise "kuadrupleks" yöntemiydi. Bu yöntem sayesinde bir telden eş zamanlı olarak dört ayrı mesaj gönderilebiliyordu.
Buluşlarından para kazanmaya başlayınca ufkunu genişletti.Her kuruşunu araştırma ve deneyler için harcıyordu.
Sonra ise en büyük icadı ampulü buldu.Ampulü otuz iki yaşındayken, 1879'da icat etti. Ampulü icadının bir sebebi de annesinin hastalıktan kurtulmak için gereken ameliyat ışığıydı.
Edison çok erken buluşlarıyla ün kazandı. Bilimin en saygın kişileri tarafından ödüllendirildi.Ama herkes gibi oda hayata gözlerini yumdu...................................................... evet arkadaşlar enisonun kısaca hayatı budur