Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba Arkadaşlar.
Hepimizin bildiği gibi Antropoloji mezunlarının devlet tarafından bir yerleştirilmesi yapılmamaktadır. Bir çok yerde gördüğüm kadarıyla sürekli mezun arkadaşlarımızın tek konuştukları bir işe yerleşmek. Üniversiteyi kazanan öğrenci bakıyor antropoloji alanlarına başta Kültür Bakanlığı olmak üzere abartılı bir şekilde çalışacağı yerler belirtilmektedir. Antropolojiyi tercih eden birine soruyorum neden tercih yaptın. Çok seviyorum zevkli bir bölüm diyor. Ama buranın Türkiye olduğunu bilmiyor. Okula başlayan öğrenciye de hocaları tarafından abartılarak mezun olunca iş olanakları anlatılmaktadır. Mezun oluncaya kadar öğrenci büyük bir hevesle okumakta, hayaller kurmakta (mezun olunca araştırmalara katılacak; çünkü öyle öğretiliyor) ve bölümünü çevresine de iştahlı bir şekilde anlatmaktadır . Tabi mezun olunca anlıyor işin gerçeğini. Ve ne zaman bir kadro açılacakta yerleşecem hayaliyle yaşıyor. Bu mezunlarının hak ettikleri yerde olmaları içinde birkaç yerde dilekçe toplanıldığını da görüyorum.
Ama yanlış bir şey var. Bir biyoloji bir sosyoloji bir arkeoloji…… Türkiye’de kendilerini kabullendirmişler ve bunu da hocalarına borçludurlar. Hocaları nerede ne yapacaklarını her fırsatta günlük hayatta, medyada yeri geliyor başbakanın huzurunda, Bakanlıklarda neler yapacaklarını kısaca Türkiye ye ne kazandıracaklarını ifade ediyorlar. Böylece birçok Kurumda kadroları açılıyor.
Biz de ne var hadi imza toplayalım. İmzanın işe yaramayacağını sizlere söyleyebilirim. Hocalarınızın üstüne gidin. Sosyal Antropoloji hocaları Sosyalı, Paleocular Paleoyu , Adli Antropolojiyi adliciler dile getirmelidir. Yoksa daha böyle çok gider. Okuduğunuza yeri gelir pişmanlık bile duyarsınız. Kaç üniversitede var bölüm. Mezun sayısı her yıl artmakta.
Sonuç olarak dilekçe yerine Hocalarınızı yönlendirin bir şey olacaksa emin olun onlar sayesinde olacaktır. Unutmayın ki sizin sayenizde ekmek yiyiyorlar.
Umarım tüm arkadaşlarım hak ettikleri yerlerde olurlar…..
E. BİNGÖL