Arama

Demi Lovato - Tek Mesaj #3

serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013       Mesaj #3
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Demi Lovato
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğum adı: Demetria Devonne Lovato
Doğum: 20 Ağustos 1992, Albuquerque, New Mexico
Köken: Dallas, Texas, ABD
Tarzlar: Pop, rock, elektronik dans, R&B, dans
Meslekler: Şarkıcı, söz yazarı, oyuncu, dansçı, sözcü, televizyon kişisi, hayırsever, yönetmen
Çalgılar: Vokal, gitar, piyano, bas, klavye
Etkin yılları: 2008–günümüz
Plak şirketi: Hollywood
Resmî sitesi: demilovato.com

Demetria Devonne "Demi" Lovato (d. 20 Ağustos 1992),[1] ABD'li şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve hayırsever. Çocuk oyuncu olarak ilk kez Barney ve Arkadaşları'nda rol aldı. 2008'de Rock Kampı adlı televizyon filminin başrolünde yer alarak ünlendi. Aynı yıl Hollywood Records ile sözleşme imzaladı ve ilk stüdyo albümü Don't Forget'i Eylül 2008'de yayımladı. Bu albüm Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından altın sertifika ile ödüllendirildi.

Hayatı ve kariyeri

1992-2006: İlk dönem ve kariyer başlangıcı
20 Ağustos 1992 yılında Albuquerque'de dünyaya gelen Demi Lovato, kısa süre sonra Dallas'a taşındı. Daha 7 yaşındayken rol aldığı Barney & Friends dizisiyle sanat hayatına adım attı. 7 Yaşındayken güzellik yarışmasında 1. seçilmişti.[kaynak belirtilmeli] Piyano çalmaya da bu yıl başladı. 2006 yılında Prison Break, 2007 yılında da Just Jordan adlı dizilerde de rol alarak oyunculuk tecrübesini arttıran Lovato, aynı sene Disney Channel’in As The Bell Rings adlı dizisinde de boy gösterdi. 20 Haziran 2008 tarihinde Amerika’da vizyona giren Camp Rock adlı filminde rol alarak Mitchie Torres adlı karakteri canlandırdı ve film için hazırlanan film müziklerinde filmin diğer oyuncuları Meaghan Jette Martin ve Aaryn Doyle ile Jonas Brothers’dan Joe Jonas ile birlikte yer aldı. Film müzikleri arasında yer alan ve Joe Jonas ile birlikte seslendirdiği This Is Me adlı single ile Billboard Hot 100 listelerinde 9 numaraya kadar yükselen genç sanatçı, filmin tüm oyuncularıyla birlikte seslendirdiği We Rock adlı single ile de aynı listelerde 33 numara oldu.

2007-08: Rock Kampı ve Don't Forget
İlk stüdyo albümü Don't Forget'i Hollywood Records etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunan Demi, albümün prodüksiyonunda John Fields ve Jonas Brothers ile bir araya geldi. Pop - Rock tarzındaki bu albümle Billboard 200 listelerinde 2 numara olmayı başardı. Albümdeki Get Back ve La La Land adlı çalışmaları ise single olarak yayınladı. Get Back adındaki single ile Billboard Hot 100 listelerinde 43, La La Land ise 52 numara oldu. Albüm sonrasında Jonas Brothers’ın Burning Up adlı turnesine dahil olan genç müzisyen, 2009 senesinde Disney Channel’ın Sonny'nin Yıldızı adlı dizisinde ve Camp Rock 2 adlı filminde rol alarak yeniden sevenleriyle buluştu.

2009-10: Sonny'nin Yıldızı ve Here We Go Again
Genç sanatçı, Here We Go Again adlı ikinci albümünü 2009 yılında çıkardı. İlk albümü Don't Forget'te Jonas Brothers ile beraber yıldızı parlayan Demi, yeni çalışması ile müzik kariyerindeki yoluna tek başına çok başarılı bir şekilde ilerleyeceğinin sinyallerini verdi. Bu albümünde Jon McLaughlin, William Beckett ve John Mayer gibi başarılı sanatçılar ile çalıştı. Albüm ilk haftasında 108.000 kopya satarak Billboard 200'de 1 numaraya oturdu.

2010-12: Kişisel mücadeleleri, oyunculuğa ara verişi ve Unbroken
Demi Lovato, Joe Jonas'tan ayrıldıktan sonra 1 Kasım 2010 tarihinde beslenme problemleri ve bazı psikolojik sorunlardan dolayı rehabilitasyona alındı. 28 Ocak 2011 tarihinde de tedaviden çıkarak Temmuz 2010'da başladığı üçüncü albüm çalışmalarına kaldığı yerden devam etti ve 12 Temmuz 2011 tarihinde kişisel sorunlarını anlatan bir single yayınladı: Skyscraper. Demi, bu şarkıyla Teen Choice Awards'de "En İyi Yaz Şarkısı" ödülünü aldı. Ayrıca bu yaşadıkları ile ilgili sloganı ve dövmesi de olan Stay Strong belgeselini yaptı. Yeni albümü Unbroken ile büyük bir patlama yakaladı ve ilk haftasında 96.000 kopya satarak Billboard 200'e 4 numarayla, Billboard Digital Albums listesine de 1 numarayla giriş yaptı.
People's Choice Awards 2012'de Rihanna, Lady Gaga, Beyoncé ve Katy Perry'nin de adaylarda bulunduğu Favori Pop Artisti dalında, 6 Eylül 2012'de MTV Video Müzik ödüllerinde ise "Skyscraper" ile "En İyi Mesaj Veren Şarkı" dalında ödül aldı.

2012-günümüz: The X Factor, Demi ve oyunculuğa dönüşü
Demi (ya da DEMI) Demi Lovato'nun 14 Mayıs 2013'de Hollywood Records etiketiyle çıkardığı 4. stüdyo albümüdür. Albümün yazım aşaması Nisan 2012'de, kayıt işlemi ise Lovato'nun akıl hocalığı yaptığı The X Factor Amerika zamanında başladı. Lovato, albümü hakkında "Bu albüm benim yüzleştiğim sorunlarla yüzleşen her yerden kızlar için bir ilham kaynağı olacak." diye söylemiştir. Albümün ilk single'ı "Heart Attack" 25 Şubat'ta yayınlandı ve iTunes'ta Amerika da dahil olmak üzere tam 16 ülkede 1 numaraya oturarak çok büyük bir başarıya ve inanılmaz bir rekora imza attı. Ayrıca "Heart Attack", Billboard Hot 100 listesinde 9. sıraya çıktı ve böylece Demi, üçüncü Top 10 single'ını elde etmiş oldu. Single aynı zamanda 9 haftada 1 milyon kopya satarak platin plak almıştır. Albümün ikinci single'ı Made in the USA 2 Temmuz'da yayınlanmıştır ve aynı zamanda şarkının klip yönetmenliğini üstlenmiştir. Şarkının klibi 17 Temmuz'da çıkmıştır. Daha sonra "Heart Attack" klibi Youtube'da 100 Milyon izlenmeye ulaşarak Vevo sertifikası almaya hak kazanmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.