Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2013       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çok çok eski bir konuyu yeniden hortlatacağım ama bir sorunum var. ETL ile uğraşıyorum ve kış saatine geçişte gece otomatik çalışan sistemlerinde bir zaman dilimi kayması oldu.
Normal şartlarda GMT+3 olarak 00:01'e ayarlanan zamanlanmış joblar kış saati uygulamasına geçilen geceden sonraki gece 23:01'de başladı. Araştırdığımda Türkiye'nin +3'e geçme planları olduğunu ancak şuan +2 de olduğumuz bilgisini edindim ancak öngörmeye çalıştığım şu;
Yaz Saati = Kış Saati + 1 olarak düşünüldüğünde Kışın +2 ile doğru sonucu veren zaman hesabı aslında yazın GMT+3'ün zamanını kullanıyor. Buna rağmen dilim olarak +2'de olduğumuz ve değişmediği bilgisini verenler var.
Yazın 00:01'de çalışan işlem kışın 23:01'e iniyorsa yeniden 00:01'e eşitlediğim işlemin (GMT+2 00:01) yaz uygulamasında 01:01'e ilerlemesi mümkün mü değil mi noktasında henüz bir test alanı oluşturamadığım bir sorunum var. Benzer bir problem yaşayan varsa fikirlerini ve bilgilerini dinlemekten memnuniyet duyarım. Bu arada Oracle zamanlanmış joblar illa ki en azından sistemin zaman dilimini aldığı için GMT belirtmeme şansım bulunmuyor.